Skip to main content

Aspergesoep Slowcooker

Aspergesoep Slowcooker

Groene aspergesoep in de Slowcooker

Als je het nog niet wist, ja je kan soep maken in een slowcooker. Een slowcooker is zelfs zeer geschikt om soep in te maken. Door de lange kooktijd op een laag vuurtje worden de smaken versterkt. De meeste mensen zeggen dat vitamines behoud blijven maar dit is niet altijd waar. Net een korte kooktijd zorgt ervoor dat de vitamines beter bewaard blijven. Je bent hier terechtgekomen voor het recept aspergesoep in de slowcooker. Asperger soep is een romige soep die makkelijk kan bereid worden in de slowcooker of Crockpot.


Aspergesoep in de slowcooker is echt één van de makkelijkste recepten. Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig, schil en snij ze. Daarna in de slowcooker. Zet de timer op 8 uur en de stand op LOW. Het laatste halfuur van de kooktijd mix je alles met een staafmixer en als alles goed gemixt is voeg je de kookroom eraan toe. Dit recept is geschikt voor 4 personen. Wij gebruiken de Crockpot CR605 (5,7L) Als je een kleiner model hebt van 2.5 – .3.5 L halveer je de ingrediënten.

OPGELET: Als je de staafmixer gebruikt in de binnenpot van een slowcooker let dan goed op dat je nooit de binnenkant raakt van de binnenpot. Je kan de antiaanbaklaag makkelijk beschadigen als je niet oplet dus altijd voorzichtig!

Ingrediënten:

 • 900 gram groene asperges (uiteinde afgesneden)
 • 1 Liter kippenbouillon (5 blokjes)
 • 1 grote ui (fijn gehakt)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 pakje kookroom/ zware room
 • 2 aardappelen
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding: 8 uur op LOW

 1. Spoel de asperges en snij ze in kleine blokjes van 1 cm.
 2. Schil en snij de ui en knoflook in fijne stukjes.
 3. Schil en snij de aardappelen.
 4. Zet de slowcooker op HIGH om te voorverwarmen.
 5. Kook 1 liter water met een waterkoker en maak hier mee de kippenbouillon (5 blokjes)
 6. Doe alles behalve de kookroom in de slowcooker.
 7. Deksel erop en zet de Stand op LOW, timer op 8 uur.
 8. Het laatste half uur van de bereiding neem je een staafmixer maar let goed op dat je de binnenpot niet beschadigd als gaat mixen!
 9. Na het mixen voeg je de kookroom toe.
 10. Roer alles goed door elkaar.
 11. Je aspergesoep is nu klaar op opgediend te worden.
TIP: Verwijder de houtige stelen van de asperges en probeer verse jonge asperges uit te kiezen indien mogelijk voor de beste smaak.Extra Tips

 1. Als je weinig tijd hebt kan je i.p.v. 8 uur LOW ook op 4 uur HIGH de aspergesoep maken. De resultaten zijn ongeveer hetzelfde, toch bij LOW zijn de smaken iets sterker en harde ingrediënten en vlees komen er veel zachter uit.
 2. Als je nog geen slowcooker hebt ga da nu naar onze Slowcooker Shopgids.
 3. Gebruik nooit metalen voorwerpen in de binnenpot van een Crockpot. In dit geval let goed op als je de staafmixer gebruikt in de binnenpot!
 4. Gebruik een keukenhanddoek of ovenwanten als je de binnenpot wilt verplaatsen. Zowel de binnenpot als buitenkant van een Crockpot worden heet, dus opgelet!
groene aspergesoep Crockpot
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Bron: https://www.thekitchenmagpie.com/simple-crockpot-cream-asparagus-soup-recipe/


Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *