WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Bananenbrood Slowcooker

Bananenbrood met zwarte-bosbessen in de slowcooker

[toc]

Bananenbrood met zwarte bosbessen in de slowcooker

Zoals je al kon lezen is het perfect mogelijk om brood te maken in een slowcooker. Vandaag gaan we nog een stapje verder met bananenbrood in de slowcooker. Er bestaan verschillende variaties van het bananenbrood recept zo heb je er zonder zuivel en eieren, met proteïne poeder i.p.v. bloem maar ook met extra fruit zoals zwarte bosbessen. Die laatste is wat we gaan maken in het recept op deze pagina. Het gerecht is eenvoudig te maken met slechts enkele ingrediënten waaronder: gestampte bananen, bloem, water en suiker en in dit geval zwarte bosbessen erbij.


TIP: Dankzij de trage manier van koken van de slowcooker wordt het bananenbrood extra vochtig en minder droog. Ideaal dus voor dit recept.

Typisch aan dit recept is de zoete smaak door de bananen, dankzij de bosbessen zijn de stukjes nog extra vochtig. De geur die vrij komt tijdens het recept is om van te watertanden. Omdat we zeker willen dat niets aankoekt in de binnenpot van de Crockpot gebruiken we bakpapier. Deze smeren we goed in met roomboter zodat het bananenbrood niet te veel blijft plakken aan het bakpapier. In dit recept gebruiken we ook bastaardsuiker i.p.v. witte suiker voor een extra lekkere aroma en kleur.

Dit recept is geschikt voor 4-6 personen en ideaal voor de Crockpot CR-605 (5.7L) Als je een kleiner model hebt verminder dan de ingrediënten. Zorg gewoon dat de Crockpot nooit meer dan ¾ gevuld is om overkoken te voorkomen. In het onderstaand Engels filmpje kan je duidelijk zien hoe je bananenbrood (zonder bosbessen) in de slowcooker maakt.

Ingrediënten:

 • 125 gr roomboter
 • 100 gram bastaardsuiker
 • 2 eieren
 • 250 gr bloem
 • 3 el volle melk
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 1 pakje vanille suiker
 • 4 rijpe bananen (gebruik overrijpe bananen voor de beste smaak)
 • Mespuntje zout
 • 125 gr blauwe bessenBereiding: 4 uur op LOW

 1. Klop de roomboter en de bastaard suiker in een kom tot een papperige brij.
 2. Klop eieren één voor één erdoor, hierna mag je de 3 el volle melk en de vanille poeder erbij in mengen.
 3. Neem een aparte kom en meng hierin de bloem, bakpoeder en het snufje zout.
 4. Snij de bananen in stukjes en plet ze goed en mix ze goed samen in de kom met de suiker – boter – ei mix.
 5. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het natte suiker / bananen mengsel en roer goed door tot alles goed gemengd is. Voeg daarna de bosbessen eraan toe.
 6. Leg nu het bakpapier in de binnenpot van de slowcooker en smeer het bakpapier goed in met 2 el boter zodat het bananenbrood niet blijft plakken aan het bakpapîer.
 7. Zet de slowcooker op LOW en laat 3 – 4 uur bakken.
 8. Gebruik een tandenstoker of prikker om te zien het bananenbrood gaar is, als het er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.
TIP: Gebruik enkel rijpe of overrijpe bananen (waarvan de schil een beetje zwart ziet) zodat je een lekkere zoete smaak krijgt. Als je verse bananen gebruikt die er nog groen uit zien zal je smaak helemaal niet zo zoet zijn dus houdt hier rekening mee.

Extra Tips

 1. Als je wilt kan je ook walnoten of amandelen toevoegen aan het recept.
 2. Chocolade schilfers zijn ook een optie.
 3. Dit recept is ook makkelijk in de oven te bakken op 180 °C
 4. Als je wilt kan je de stand op HIGH zetten, bak dan 2 uur i.p.v. 4 uur LOW.
 5. Let op met zowel de binnenpot als de buitenkant van een slowcooker worden heet! Gebruik een keukenhanddoek of ovenwanten.
 6. Ga nooit met ijzeren voorwerpen (bestek, spatels) in de binnenpot, anders beschadig je de antiaanbaklaag en koekt eten sneller aan.
 7. We hebben op onze website ook gewoon brood in de slowcooker gebakken.

Bananenbrood in de slowcooker[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]

Bron: https://www.thespruceeats.com/easy-crockpot-banana-bread-recipe-304958

Bron: https://slowcookingperfected.com/slow-cooker-banana-bread/


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0