Boerenkool slowcooker
Overzicht
Lees hier hoe je boerenkool in een slowcooker maakt
Boerenkool is een dagelijks kost maar het bereiden in een slowcooker is niet gekend door de meeste mensen. Wij leggen het hier simpel uit zodat jij gemakkelijk boerenkool kan bereiden in de slowcooker. Hieronder het recept boerenkoop in de slowcooker.
Ingrediënten
- Boerenkool
- 1 theelepel canolaolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1/4 theelepel kippenpoeder
- Eventueel een stuk gevogelte
Voorbereiding
- Bij een verse boerenkool breek je de bladeren van de steel
- Was de bladeren proper
Bereiding: 4 uur op stand High
- Zet uw slowcooker aan op stand HIGH
- Giet er water bij ongeveer 500 ml
- Leg de bladeren van de boerenkool in de slowcooker, je mag er gerust op drukken
- Voeg eventueel extra water toe als je de 500 ml niet ziet
- Leg een stuk gevogelte op de bladeren (niet nodig als je het niet wilt)
- Voeg 1 theelepel canolaolie
- Zet de timer op 3-4 uur afhankelijk van de portie
- Voeg zout, peper en kippenpoeder voor de afwerking
Opmerking: Vegetariërs kunnen het gevogelte en kippenpoeder weglaten.
Bewaring van boerenkool
Als je grote porties bereidt en je hebt overschot dan kun je deze op een duurzame manier bewaren dankzij een vacuummachine.
Slow Cooker Pittige Mosterd & Boerenkool Video
Hieronder een Engels filmpje waar je goed op kan zien hoe je het recept boerenkoel met pittige mosterd in de slowcooker moet maken.
Geen reacties gevonden