Skip to main content

Chinese Tomatensoep Slowcooker

Chinese Tomatensoep Slowcooker

Chinese tomatensoep met noedels in de slowcooker

Tomatensoep is één van de meest populaire soepen in Nederland en dat is wat er vandaag op de planning staat maar dan met een extra Oosterse sfeer. Chinese tomatensoep is ideaal om in de slowcooker te maken, wat het recept echt uniek maakt vergeleken met gewone tomatensoep is de pittige kruidenmix Ketjap de extra azijn die we toevoegen en de Taugé sojascheuten. Om het nog af te ronden voegen we noedels en nog een scheutje sambal toe. Als je nog meer soeprecepten wilt bekijk dan onze slowcooker recepten: Bruine Bonensoep, Aspergesoep, Rundvleessoep, Linzensoep, Erwtensoep.

Verder kan je basis ingrediënten zoals 1 grote ui, knoflook, gember en uiteraard veel tomaten verwachten in dit lekkere Chinese gerecht. Dit recept is één van de makkelijkste recepten om te maken met een slowcooker. Het enige wat je moet is het snijden van de groenten en kip, 1,5 liter sterke kippenbouillon 2 -3 blokjes en daarna gewoon alles in de Crockpot. Omdat Chinese soep meestal zoet van smaak is voegen we suiker of appelmoes toe. In dit geval voegen we 50 gram witte suiker en gemberstroop toe aan het recept.  Dit recept is geschikt voor 4 personen en past perfect in de slowcooker CR26 en CR605. Als je een kleiner model hebt verminder je de ingrediënten, zorg dat de slowcooker nooit meer dan ¾ gevuld is.

TIP: Als je dit wilt mag je optioneel ook 100-200 gram appelmoes bijvoegen om een extra fruitig maar zoet smaakje te krijgen die perfect past in dit Chinese tomatensoep recept.

Ingrediënten:

  • 1-1,5 liter kippenbouillon (2 blokjes)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 400 gram kippendijen of kippenborst (zonder knook)
  • 1 grote ui
  • 200 gram appelmoes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gemberstroop
  • 50 gram witte suiker
  • 2 el azijn
  • 1 el sambal
  • 4 el ketjap
  • 1 el gemberpoeder
  • 100 gram taugé (sojascheuten)
  • 1 pakje noedels
  • Maizena voor de soep dikker te maken (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding: 4 uur op HIGH

  1. Snij de groenten en kleine stukjes.
  2. De kippendijen of borst in blokjes van 1 cm.
  3. Zorgt dat er geen been meer in de kippendijen zit.
  4. Maak de kippenbouillon door middel van een waterkoker.
  5. Kies 1 – 1,5 liter water afhankelijk van de grootte van je slowcooker.
  6. Doe alle ingrediënten buiten de taugé in de slowcooker.
  7. Deksel erop en 4 uur op HIGH.
  8. 20 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de noedels toe.
TIP: Dit gerecht is echt eenvoudig te maken…Snij gewoon de groenten en kip in kleine stukjes, alles in de slowcooker, 4 uur op HIGH. Op het einde van de kooktijd voeg je de noedels erbij en tijd om heerlijke Chinese tomatensoep te eten.

Extra Tips

  1. Je kan de appelmoes weglaten als dat je voorkeur is.
  2. De kippendijen kunnen perfect vervangen worden door kippenborst. Normaal gezien wordt kippenborst droog in de slowcooker maar omdat het in de soep gaar wordt is het lekker zacht.
  3. Als je geen slowcooker hebt ga da nu naar onze slowcooker TOP 10. Hier bespreken de meest populaire modellen.
  4. Gebruik altijd ovenwanten of een keukenhanddoek tijdens het koken met een slowcooker. Zowel de binnen als buitenkant wordt heet tijdens het gebruik.
  5. Gebruik geen ijzeren voorwerpen in de binnenpot!
  6. Alle gerechten kan je zowel op HIGH als LOW koken in de slowcooker.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *