Crockpot Butternut Squash Risotto
Overzicht
flespompoen risotto in de slowcooker
Butternut pompoen, flespompoen of Butternut squash is een soort winterpompoen die vooral gekend is in Zuid Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. In dit recept gaan we slowcooker Butternut Squash Risotto bespreken dit is een rijst gerecht met daarin de butternut pompoen. Het is zeer vergelijkbaar met Risotto ai fungi juist dan vervang je de ingrediënten met butternut pompoen en doe je er Italiaanse milde worst bij die je uiteraard vooraf even bruin bakt in een pan. Dit gerecht is overheerlijk en ook nog eens gezond. Het zit vol met vitamine C, vitamine A, magnesium, potassium en vezels. Dankzij de trage manier van koken gaat deze risotto nog lekkerder vol smaak eruit komen.
Dit recept wordt typisch met droge witte wijn gemaakt. Als je dit doet voeg je op het einde van de bereiding een beetje zout toe dit komt de smaak ten goede. Om het recept af te werken voegen we op het einde Parmezaanse kaas toe. Crockpot Butternut Squash Risotto is een echt lekker Italiaanse rijstschotel. Dit recept is voor 4 porties en past perfect in onze topper de Crockpot CR026X (5L). Als je een klein model hebt van 3,5 L verminder dan de ingrediënten indien nodig, zorgt gewoon dat de pot nooit meer dan ¾ gevuld is om overlopen te voorkomen. Bekijk het onderstaand Engels filmpje waar je duidelijk op kan zien hoe je butternut pompoen maakt in de Crockpot.
Ingrediënten:
- 1 grote butternut pompoen
- 2 sjalotten
- 150 ml droge witte wijn
- 650 ml groentebouillon (1 blokje) is ongeveer 4 kopjes
- 1 ui
- 2 zakjes risotto rijst (uit het zakje halen dus los in de pot).
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas,
- Zout en zwarte peper
- 2 el boter
- 1 tl gedroogde salie
Voorbereiding: 30 minuten
- Schil en snijd de butternut pompoen in blokjes van 2,5 cm.
- Schil de ui en knoflook, hak ze fijn en fruit ze in een koekenpan tot ze glazig zijn.
- Giet daarna de inhoud in de slowcooker.
- Daarna warm water in de pan waar je juist de ui in hebt gefruit, maak de groentebouillon hierin.
- Doe alle stukjes butternut pompoen in de slowcooker bovenop de ui.
- Groentebouillon in de slowcooker.
- Doe nu alle ingrediënten erbij buiten de risotto rijst en Parmezaanse kaas, deze voegen we pas het laatste half uur van de kooktijd toe aan het recept.
Bereiding: 3 – 4 uur op HIGH
- Zet de stand op HIGH en de timer op 3 – 4 uur.
- Deksel erop.
- Het laatste half uur van de kooktijd voeg je de risottorijst erbij.
- Als de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd mag je ook de Parmezaanse kaas mee in de pot gooien.
- Serveer je heerlijke Butternut Squash Risotto warm.
Extra Tips
- Doe de rijst zeker niet op het begin van de kooktijd in de Crockpot anders gaat je risotto droogkoken. We voegen de risotto pas het laatste half uur toe aan het recept voor het beste resultaat. De rijst zal de wijn en bouillon volledig absorberen, in principe wordt de risotto gemarineerd.
- Doe het deksel nooit van de pot de eerste 2 uur van de bereiding anders gaat er te veel warmte verloren.
- Als je nog geen Crockpot hebt ga dan nu naar onze slow cooker koopgids.
- Zowel de pot als de buitenkant van een Crockpot worden heet dus opgepast! Gebruik altijd een keukenhanddoek als je de pot wilt verplaatsen, bv op rechtstreeks op tafel uitscheppen.
- Als je uitschept gebruik altijd een scheplepel van kunststof en zeker geen metalen voorwerpen in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
Bron: https://www.iheartnaptime.net/slow-cooker-risotto-with-butternut-squash-and-sausage-recipe/
Geen reacties gevonden