Skip to main content

Curry uit de Slowcooker

Curry uit de Slowcooker

Kip kerrie met ananas in de slowcooker

Kip curry uit de slowcooker. Daar komt ie dan. Rijst met kip en currysaus heb je zowiezo al meerdere keren gegeten. Ben je klaar voor deze verandering? Je gaat nooit meer rijst en curry op de gewone manier bereiden, vanaf nu enkel en alleen nog in de slowcooker!

Dit recept gaan we wel iets specialer maken dan de gewone kip curry met rijst. We gaan een Indische curry ervan maken. Dus met Garam Masala, bruine bastaardsuiker, rode pepers een halve limoen geperst, knoflook en 2 grote lepels currypoeder. Neen we gebruiken geen kokosmelk in dit recept. Omdat we op het laatst ananasstukjes toevoegen (uit blik) is het recept als zoet genoeg vandaar dat we de kokosmelk achterwegen laten. Gelijkaardige recepten die we maken op onze website zijn: Pindakaas met kip, Kip Pilav, Tikka Masala. Deze hebben allemaal Oosterse beïnvloedingen dus je zal het herkennen en de vele kruiden en pittige smaak.

TIP: Het traditionele recept kip kerrie met rijst moet je gewoon geprobeerd hebben in de slowcooker. Extra veel smaak en de kip is nog zachter!

Hier bij slowcookertest.be zijn we echt een voorstander van kip, kerrie en ananas. We houden ook van pizza Hawaï. Je kan deze curry uit de slowcooker eigenlijk slowcooker Kip Hawaï noemen. Dit recept maken we met een Crockpot CR 605 (5,7 L) en is geschikt voor 4 personen. Als je een kleinere Crockpot hebt halveer dan het recept. In het onderstaand filmpje kan je duidelijk zijn hoe je kip curry maakt in de slowcooker (zonder ananas). Zoals je ziet kan je zelfs pompoen toevoegen aan dit recept als dat je voorkeur is. Niets is verboden, ga gewoon je gevoel achterna!

Ingrediënten:

  • 500-600 gram kippendijen (geen kippenborst!)
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 grote lepels curry poeder
  • 1 el bastaardsuiker
  • 1 el gemberpoeder
  • 2 el koriander
  • 1 tl komijn
  • 2 tl Garam Masala
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 blik ananasblokjes (op het einde van de kooktijd toevoegen)
  • 2 zakjes rijst

Voorbereiding: 20 min

  1. Haal de kippendijen uit de frigo en laat ze eerst op kamertemperatuur komen.
  2. Spoel daarna de kippendijen af met lauw water.
  3. Dip ze droog met keukenpapier.
  4. Snij alle groenten in kleine stukjes.
  5. Neem een braadpan / koekenpan, boter in de pan en braad de kippendijen 4-5 minuten rondom bruin op een hoog vuurtje.
  6. Leg ze daarna in de slowcooker en zet de slowcooker alvast op HIGH om voor te verwarmen.
  7. Maak de kippenbouillon in de nog hete pan gebruik 100 ml water hiervoor.

Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Gooi nu alle ingrediënten in de slowcooker buiten de ananasblokjes en de rijst, deze voegen we pas toe op het laatste half uur van de kooktijd.
  2. Giet de 100 ml kippenbouillon over de ingrediënten in de slowcooker en doe het deksel dicht.
  3. Zet de slowcooker op LOW en stel de timer in op 8 uur.
  4. Als je weinig tijd hebt kan je de temperatuur op HIGH zetten en de timer op 4 uur. De resultaten zijn ongeveer hetzelfde maar toch geven we de voorkeur aan LOW voor nog een betere smaak en zachtere kip.
  5. Op het einde van de kooktijd voegen we de ananasstukjes toe en ook de 2 zakjes rijst (snij ze open en laat de rijst los in de slowcooker zodat de rijst het vocht goed kan absorberen).
  6. Tijd om te serveren. Smullen maar!
kip kerrie slowcooker
TIP: We voegen de rijst en ananas pas op het einde bij, anders absorbeert de rijst al het vocht en wordt je curry uit de slowcooker te droog.

Extra Tips

  1. Als je liever je eigen ingrediënten aan dit recept wilt toevoegen, ga gerust je gang. Alles is mogelijk met een slowcooker.
  2. Door het traagkoken worden de smaken beter behouden en vooral kip en vlees wordt veel zachter vergeleken met traditioneel koken.
  3. Ga naar onze pagina welke is de beste Crockpot voor de laatste tips en info.
  4. Denk eraan de buitenkant van een slowcooker wordt heet, zowel de binnenpot als de buitenkant zelf dus gebruik altijd een keukenhanddoek of ovenwanten.
  5. Doe de deksel nooit open tijdens de eerste helft van de kooktijd! Anders gaat er te veel temperatuur verloren en dan kan je nog langer wachten tot het eten gaar is.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Bron: https://slowcookingperfected.com/slow-cooker-butter-chicken/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *