Skip to main content

Draadjesvlees slowcooker

Draadjesvlees slowcooker

Draadjesvlees gaar maken in slowcooker

Zoek niet verder! Op deze pagina bespreken we de beste manier om draadjesvlees gaar te maken! En natuurlijk doe je dat in een slowcooker. Draadjesvlees wordt het best bereid in de slowcooker omdat het vlees heerlijk mals wordt als je het voor een lange tijd op een laag vuurtje laat sudderen, en net dat is wat een slowcooker doet. Hieronder het recept draadjesvlees in de slowcooker.



Ingrediënten: 4 personen

  • 1 kg sukadelappen
  • 2 sjalotjes
  • 2 wortels
  • Braadboter
  • 1 grote ui
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 250 ml water met runderbouillon
  • scheut wijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • zout en peper



Voorbereiding: tijd 10 minuten

  1. Snij de ui, wortels en sjalotjes in stukjes (niet te klein).
  2. Verwarm het water met de runderbouillon in een pannetje.
  3. Kruid het vlees met zout en peper en braad het 2 minuten in een braadpan (aan elke zijde).

Bereiding in de slowcooker: tijd 12 uur op LOW

  1. Leg het vlees in de pan.
  2. Voeg de ui, wortels, sjalotjes en knoflook samen met de kruiden toe.
  3. Giet de scheut wijn boven op het vlees.
  4. Zorg dat het vlees voor de helft ondergedompeld is. Voeg water toe indien nodig.
  5. Voeg 2 eetlepels mosterd toe samen met de appelstroop.
  6. Als alles klaar is voeg zout en peper toe naar smaak.
  7. Tijd om te serveren en te genieten van je overheerlijke draadjesvlees in de Crockpot!
  8. Het overige sap in de slowcooker kan je dikker maken met maïzena zodat je een extra lekkere jus hebt die je nu als saus kan gebruiken over je draadjesvlees.

Bekijk het gelijkaardig Pulled pork slowcooker recept als alternatief.

Tip: Serveer met gekookte of gebakken aardappelen, als je wilt kan je ook serveren met rijst en appelmoes.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR061
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605



Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Reacties

John september 13, 2022 bij 2:24 pm

Ik vraag me af waarom je het vlees uit elkaar haalt, dan maak je er toch meer pulled pork van. Persoonlijk vind ik het geweldig om een stuk uit de pan te pakken en het lukt bijna niet. Je vertelt over de gaartijd van 8 uur, maar later vertel je dat je er toch een uur bijplakt. In mijn beleving is het toch hoe langer hoe lekkerder. dus ik ga altijd voor de 12 uur. Na het eten moet ik de borden natellen anders eten de gasten die ook op. Een beetje vocht uit de slowcooker en dan vermengen met maizena was een uistekende tip op deze manier. Waar het op neerkomt, jij en ik houden van draadjesvlees.

Beantwoorden

Slowcooker Test september 13, 2022 bij 3:43 pm

Hoi John, Je hebt volledig gelijk. We hebben het recept recent nog eens gemaakt en hoe langer je het vlees garen hoe beter sowieso minimum 10 uur. 12 uur is de perfecte tijd op LOW. Dat laatste is wel slim met maizena mengen. En voor de lezers gebruik een houten lepel ga nooit met ijzeren bestek in de binnenpot! Wij zijn dol op draadjesvlees en hopelijk kun jij er ook heerlijk van smullen vandaag.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *