Skip to main content

Eendenbout in de Slowcooker

eend slowcooker

Eend met granaatappelsap uit de slowcooker

Een is de perfect maaltijd voor speciale gelegenheden. Lekker zacht vlees met een zoete maar kruidige saus perfect voor de tijdens de feestdagen. Eend stoofpot is zeer geschikt om te bereiden in de slowcooker. Het vlees zal letterlijk van het botje vallen na de kooktijd. Als je een Crockpot hebt moet je dit recept gewoonweg proberen!

Je zal ons bedanken achteraf de smaken en aroma’s zijn ooh zo lekker. Voor eendenbout voegen we altijd een fruit toe zoals sinaasappel of granaatappelsap. Het geeft een lekkere zoete aroma aan het gerecht. Verder doen we er ook een beetje bastaard suiker bij. Typisch aan een eenden stoofpot zijn champignons, tijm en rozemarijn deze geven een extra kruidige smaak aan je eendenbouten. De bereiding is eenvoudig je maakt eerst de kruidenpasta waarmee je de eendenbouten marineert. Bak daarna de eend in een pak rondom bruin circa 5 minuten.

Doe daarna de eend in de slowcooker en maak de groentebouillon in de nog steeds verhitte pan. Nu voeg je gewoon alle ingrediënten in de slowcooker en je laat het 8 uur lang door sudderen op LOW.

TIP: Serveer de eendenbout met aardappelkroketten en een salade voor de beste combinatie.

Een is super lekker in de slowcooker, als je graag van wilde gerechten houdt bekijk dan zeker ook ons recept hazenpeper. Dit gerecht is ideaal voor 4 personen. Wij gebruiken de Crockpot CR605 (5,7L) voor dit gerecht te bereiden maar het is ook perfect voor de Crockpot CR26. Bekijk het onderstaand filmpje (in het Engels) om te zien hoe je eend maakt in de Crockpot.

Ingrediënten:

  • 4 eendenbouten
  • 200 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 takje tijm
  • 1 dl rode wijn
  • Italiaanse kruidenmix
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 ml granaatappelsap
  • 300 ml groentebouillon (2 blokjes)
  • Peper en zout

Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Peper de eendenbouten goed in met peper en zout.
  2. Leg de eend in een kom en marineer ze met rode wijn en de kruidenmix.
  3. Laat 3 uur intrekken in een kom in de koelkast.
  4. Daarna haal je ze er terug uit en laat je de eend op kamertemperatuur komen.
  5. Giet de wijn weg.
  6. Bak de eend rondom bruin (zonder de wijn) in een pan. (Ongeveer 4-5 minuten).
  7. Leg de eend in de slowcooker.
  8. Snij de ui, wortel en knoflook in fijne stukjes.
  9. Maak de groentebouillon in de pan.
  10. Doe resterende ingrediënten in de slowcooker.
  11. Deksel dicht en 8 uur op LOW. (Of 4 uur op HIGH).
  12. Geniet van dit heerlijke Wild recept.
TIP: Als je wilt kan je ook vers geperste sinaasappelsap gebruiken i.p.v. granaatappelsap.
Eendenbout in de Slowcooker

Extra Tips

  1. Doe de rode wijn zeker niet bij in de slowcooker.
  2. Als je sinaasappelsap gebruikt verminder je de hoeveelheid naar 150 ml.
  3. De binnenpot en buitenkant van een slowcooker worden heet dus opgepast.
  4. Ga niet met ijzeren voorwerpen in de binnenpot.
  5. Als je nog geen slowcooker hebt ga dan zeker naar onze pagina: Wat is de beste slowcooker?
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Onze keuze Crock Pot CR026X
Meest populair Crock-Pot CR507
Crock Pot CR605


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *