Skip to main content

Gele rijst

gele rijst

Hoe maak je gele rijst in een rijstkoker

Gele rijst is eigenlijk niets minder als gewone witte rijst met kurkuma of saffraan. Vooral in Spanje is gele rijst een hoofdbestand voor veel gerechten. Gele rijst wordt in Zuid-Afrika traditioneel gemaakt met rozijnen, suiker en kaneel waardoor het een zoete rijstschotel wordt die bij hartige gerechten en curries wordt geserveerd.

Gele rijst maken is vergelijkbaar met risotto rijst maken. Je fruit eerst een ui in een grote pan, daarna doe je de kurkuma, annatto of saffraan erbij samen goed roeren en dan de rijst erbij. Nu bak je de rijst een paar minuten terwijl je alles goed roert en zodra de rijst geel uitziet mag je er water bijvoegen zodat de rijst gaargekookt kan worden.


Je kan ook een rijstkoker met sauteerfunctie gebruiken hiervoor. Gele rijst is lekker bij veel Indonesië recepten zoals Rendang en Ajam Goreng. In Nederland heb je rijst met curry en kip. Je kan dit ook maken met kurkuma zelf maar dit werkt nog iets anders. Meestal wordt er ook kipbouillon toegevoegd i.v.m. gewoon water. Op deze manier wordt de gele rijst nog lekkerder van smaak.

Bron: https://nl.wikihow.com/Gele-rijst-bereiden

Crock Pot CRR6039TIP: Gele rijst maak je het best met witte rijst of risotto rijst. Zilvervliesrijst duurt langer om te bereiden. Zwarte rijst is te donker van kleur om het geel te maken.

Gouden rijst

Gouden rijst is een nieuwe soort rijstras dat door genetische modificatie gemaakt is in de Universiteit van Freiburg. Het heeft een goudgele kleur. Het doel van deze modificatie is om kinderen te helpen die lijden aan vitamine A-tekort. Er is wel veel kritiek op deze experimenten en het wordt betwist of gouden rijst wel zo goed is voor mensen die vitamine 1 te kort hebben vooral in arme landen.


Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *