WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Karbonade Slowcooker

Karbonade Slowcooker

[toc]

Karbonade is een stuk vlees van varken, lam of kalm dat ideaal is om te stoven in de slowcooker. Karbonade is goedkoop omdat er botstukken bij zitten. Je kan ook procureur gebruiken als je het zonder bot wilt, die laatste genoemde is perfect voor pulled pork of draadjes vlees te maken in een slowcooker. Karbonade lijkt op kotelet maar is dit niet. Als het varkensvlees gesneden is dat het een rib bevat is het kotelet. Alle andere stukken klein vlees met bot worden karbonade genoemd.


TIP: Karbonade in de slowcooker valt na de kooktijd volledig uit elkaar, het is echt om van te smullen. Zorg wel dat je de botjes verwijderd voor je het serveert.

Karbonade in de slowcooker is echt makkelijk te maken. Je zorgt dat er 300 ml runderbouillon bij zit en hierbij doe je een 1 grote ui, 1 wortel, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper en 4 eetlepels ketjap. Om het af te werken doen we er 3 eetlepels bastaardsuiker en 1 lepel mosterd bij. Als je wil kan je bier of rode wijn gebruiken in plaats van de bouillon. Omdat dit vlees meestal in dunne plakjes gekocht wordt moeten we het niet vooraf in een koekenpan dichtschroeien. Je kan alle ingrediënten snel in de slowcooker leggen. En na 8 uur is je zachte gemarineerde karbonade klaar om op te eten. Dit recept is perfect voor 4 personen en geschikt voor de Crockpot CR605 (5,7L). Als je een kleiner model hebt verminder dan de ingrediënten, zorg er voor dat de Binnenpot nooit meer dan ¾ gevuld is om overlopen te voorkomen. In het onderstaande Engels filmpje karbonade in de slowcooker.

Ingrediënten:

 • 1 kg karbonade of procureur
 • 1 grote ui
 • 1 wortel
 • 1 rode peper
 • 4 teentjes knoflook
 • 4 el ketjap
 • 1 el mosterd
 • Peper en zout naar smaak
 • 1 stukje gember (1cm fijn gesneden)
 • 300 ml runderbouillon (1blokje)Bereiding: 8 uur op LOW

 1. De bereiding van karbonade in de slowcooker is echt één van de makkelijkste gerechten ooit. Schil de ui en knoflook en snij alle groenten in kleine stukjes.
 2. Doe alle ingrediënten in de slowcooker.
 3. Maak de 300 ml runderbouillon met een waterkoker
 4. Deksel erop en 8 uur op LOW.
 5. Geniet van overheerlijke zachte karbonade.

Extra Tips

 1. Als je geen tijd hebt kan je de karbonade op 4-5 uur HIGH koken in de slowcooker.
 2. Als je procureur gebruikt i.p.v. karbonade kook dan 10 uur op LOW zodat het vlees zeker gaar is.
 3. Bekijk onze slowcooker shopgids voor alle vragen en beste modellen.
 4. Laat het deksel tijdens de bereiding op de Crockpot anders verliest de Crockpot te veel warmte.
 5. Gebruik ovenwanten als je de binnenpot wilt verplaatsen, de buitenkant unit wordt ook heet dus opgelet!
 6. Gebruik geen ijzeren voorwerpen in de binnenpot.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,439,58,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]
Bron: https://www.allrecipes.com/recipe/25150/pork-chops-for-the-slow-cooker/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0