Skip to main content

Konijn met pruimen slowcooker

Konijn met pruimen in de slowcooker

Konijn met tijm en pruimen in de Crockpot

Deze stoofpot is perfect voor de slowcooker. Konijn met pruimen is stoof je enkele uren op een laag vuurtje, het konijn wordt zacht en door de pruimen krijgt het een zoete smaak. Konijn met pruimen in de Crockpot is echt een feestmaaltijd. Hopelijk val je net zoals ons achterover nadat je dit lekkere traditionele recept hebt gemaakt in je slowcooker. Bekijk ook ons gelijkaardig recept hazenpeper.

Dit heerlijke recept met tijm en pruimen is een rijke en voedzame manier om konijn of haas te serveren. Konijn is een echte wintermenu dat veel gemaakt op kerstavond of nieuwjaarsavond. Dankzij een Crockpot gaat het konijnenvlees zo zacht en mals worden, konijn is ook een bron van proteïne. Veel stoofgerechten met konijn bevatten bier of wijn. In dit recept gebruiken we rode wijn en een klein scheutje cognac.

INFO: Dit recept staat in Frankijk gekend als Lapin aux Pruneaux, letterlijk vertaald gewoon konijn met pruimen. Vaak wordt het konijnenvlees in bier gestoofd.

Om eerlijk te zijn is dit gerecht één van onze favorieten. Alle ingrediënten in de Crockpot en 10 uur op LOW. Na de bereiding zal je ons bedanken voor deze overheerlijke stoofpot! Het konijn zal na de bereiding letterlijk van het botje vallen net zoals dit het geval was bij pulled chicken en pulled pork. Dit recept gaan we maken met 4 konijnenbouten en is geschikt voor 4 personen. Wij maken dit recept met de CR605 (5,7 L) of de CR026 (5 L). Hieronder een filmpje waar je kan zien hoe je konijn met pruimen maakt in een gewone kookpan.

Ingrediënten:

  • 4 konijnen bouten
  • 150 gram gedroogde pruimen
  • 50 ml cognac
  • 200 ml rode wijn
  • 50 gram bruine bastaardsuiker
  • 2 el bloem
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 el olijfolie
  • 1 pakje spekblokjes
  • 2 wortels
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 ml kippenbouillon (1blokje)
  • Gehakte peterselie

Voorbereiding: 30 minuten

  1. Laat de konijnen bouten op kamertemperatuur komen.
  2. Dep ze daarna af met keukenpapier en peper ze goed in.
  3. Doe de pruimen samen met de 50 ml cognac en bruine bastaard suiker in een kom en zet en laat even weken.
  4. Bestuif de konijnenbouten met bloem.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de konijnen bouten 4-5 minuten rondom bruin.
  6. Leg ze daarna alvast in de slowcooker.
  7. Schil en snij de ui in grote halve ringen en fruit de ui in een pan. Daarna mogen de spekblokjes mee in de pan. Als de spekblokjes even gebakken zijn mag je ze samen met de ui in de binnenpot van de slowcooker doen.
  8. Maak de kippenbouillon met een waterkoker en giet deze daarna mee in de slowcooker.
  9. Rasp de wortel en snij ze in kleine stukjes.
  10. Spoel de bleekselderij en snij ze in kleine stukjes deze mag nu ook mee in de pot.

Bereiding: 8-10 uur op LOW

  1. Doe nu alle ingrediënten in de slowcooker dus de wijn, de kom met pruimen samen met de cognac en bastaardsuiker, daarna alle kruiden mee in de pot.
  2. 8-10 uur op LOW.
  3. Op het einde van de bereiding voeg je de peterselie toe.
  4. Tijd om warm te serveren.
  5. Onze tip? Serveer met kroketten, sla en mayonaise voor de beste smaak.
SERVEERTIP: Konijn met pruimen serveer je het best met aardappelkroketten. Het is gewoonweg een feest gerecht je bezoek zal in de wolken zijn geloof ons.

Extra tips

  1. Als je wilt kan je ook champignons en wortelen toevoegen.
  2. Je kan de Slowcooker op 4-5 uur HIGH zetten in plaats van 8 uur low als je
  3. Konijn is een bron van omega-3 vetzuren en ijzer.
  4. Als het mogelijk is neem dan Wild konijn vlees.
  5. Dit recept kan je ook in de oven bereiden, als je dit doet duurt het ongeveer 2 uur op 150 °C
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR060
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605

Bron: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooked-rabbit-stew



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *