Skip to main content

Lamsnek Slowcooker

Lamsnek Slowcooker

Gemarineerde lamsschouder in de Crockpot

In dit recept gaan we lamsnek in de slowcooker maken. Op onze website kon je al lezen hoe we Lamstajine maken in de Crockpot. Met dit recept gaan we een stoofpot maken waar lamsnek ideaal voor is. Dankzij traag koken in een slowcooker zal de lam zachter en malser worden dan traditioneel koken. Het is echt om van te smullen. De lam zit vol smaak omdat het voor langere tijd in kruiden en bouillon stooft. Het is echt overheerlijk.

Dan is het gerecht echt eenvoudig te bereiden. Het lamsvlees even rondom bruin in de pan. Daarna alle ingrediënten in de Crockpot en 8 uur op LOW. Geloof ons je zal nog nooit zo’n mals lamsvlees hebben gegeten. Verder is lamsvlees een rijke bron van ijzer, eiwitten, kalium, magnesium, zink en het bevat veel omega 3. Dus reden te meer om deze stoofpot te maken.

TIP: Lamsvlees komt het best tot zijn smaak als je het marineert met rode wijn of yoghurt. Laat het een dag intrekken in de koelkast voor de beste smaak.

In deze lamsstoofpot zitten enkele teentjes knoflook. Op het einde van de bereiding kan je lam serveren met aardappel kroketten of gebakken aardappeltjes. Gewoonweg overheerlijk!

Na de bereiding zal het lamsvlees volledig van het botje vallen. Als je 2 vorken pakt kan het lamsvlees makkelijk uit elkaar trekken. Slowcooking is gewoon een nieuw niveau van koken geloof ons je zal achterover vallen omdat het vlees zo lekker is. Dit recept wordt gemaakt in de CR605 (5,7L) maar is ook perfect mogelijk in de CR026X (5L), als je een kleine slowcooker van 3,5 liter hebt kijk dan als het erin gaat, als het niet gaat verminder je de ingrediënten. Voorkom gewoon dat het voller zit als ¾ anders kan de stoofpot overlopen. In het onderstaand filmpje kan je zien hoe ze lamsvlees in de Crockpot maken:

Ingrediënten:

  • 1 kg lamsnek of lamsschouder
  • 5 teentjes knoflook
  • Olijf olie
  • 1 wortel
  • Half blikje tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 30 gram verse muntblaadjes (fijngehakt)
  • Zout en peper
  • 100 ml runderbouillon
  • 5 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm

Voorbereiding: 3 uur

  1. Leg de lamsnek in een ovenschaal en peper en zout ze goed in. Giet daarna de rode wijn over het lamsvlees samen met de verse muntblaadjes en 2 takjes tijm.
  2. Hak de knoflook en doe strooi deze over het lamsvlees.
  3. Smeer de rode wijn marinade goed in zodat de volledig lamsschouder de wijn goed kan absorberen.
  4. Dek het af met vershoudfolie en laat het 3 uur of meer staan in de koelkast.

Bereiding: 10 uur op HIGH

  1. Zodra je de marinade lang genoeg hebt laten intrekken. Leg je alles in de slowcooker, dus ook de wijn in de ovenschotel je giet gewoon alles over.
  2. Doe alle kruiden, de wortel in stukjes, de tomatenpuree en 100 ml runderbouillon erbij.
  3. Deksel dicht.
  4. Zet de slowcooker nu 10 uur op LOW of 5 uur op HIGH.
  5. Serveer warm en geniet van intense aroma’s.
TIP: Hoe langer je de marinade laat intrekken in de koelkast hoe beter de smaak. Als je wilt mag je de rode wijn zelfs de hele nacht laten intrekken zodat de smaak nog beter wordt.

Extra Tips

  1. Serveer met aardappelkroketten en sla voor een echte feestmaaltijd.
  2. Je kan ook gebakken aardappeltjes erbij eten of aardappel puree.
  3. Haal de eerste 2 uur van de bereiding het deksel niet van de pot anders gaat er te veel warmte verloren.
  4. Zoals altijd nooit met ijzeren bestek of spatels in de binnenpot!
  5. De pot wordt het gebruik ovenwanten of een keukenhanddoek als je de pot wilt verplaatsen.
  6. Als je nog een slowcooker hebt ga dan nu naar onze Ultieme slowcooker Gids.
  7. Je kan dit recept ook gewoon in de oven maken. Het vlees wordt wel niet zo zacht als traag koken in een slowcooker!
  8. 99% van de alcohol in de rode wijn verdampt tijdens het koken.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR060
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605

Bron: https://www.recipetineats.com/slow-cooked-lamb-shanks-in-red-wine-sauce/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *