Skip to main content

Minestronesoep Slowcooker

Minestronesoep Slowcooker

Minestronesoep maken in de Crockpot

Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Letterlijk vertaald betekent het “de grote soep”. Deze naam is van toepassing omdat de soep veel verschillende ingrediënten kan bevatten. Er bestaat niet echt een recept voor deze soep er moeten gewoon veel groenten in en deze kunnen anders zijn voor elke persoon dat minestronesoep maakt. Minestrone soep is perfect te bereiden in de slowcooker vandaar dus deze pagina. Op onze website kon je al andere soepen terugvinden zoals, erwtensoep, uiensoep, Chinese tomatensoep enz…


Dankzij een slowcooker komt de minestrone soep nog beter op smaak. Op een laag vuurtje laten sudderen is wat een soep extra lekker maakt. Minestrone soep is eigenlijk een echte winterkost. Soms wordt deze soep ook als volledige maaltijd gegeten meestal met verse stokbrood.

We gaan ons dus niet inhouden met de groente die we erin doen. Aangezien de ingrediënten verschillen van recept tot recept mag je zelf ook een aanpassing doen als je dat wenst. Meestal zit er wel ui, prei, aardappel, bleekselderij en witte kool bij en vanuit hier kan je aanpassen waar nodig. Ook de kruiden kan je zelf kiezen naar voorkeur. De bereiding is echt simpel, gewoon alles schillen en snijden, olie in de pot alles erin en 4 uur op HIGH en klaar. Dit recept is voor 4 personen, Het past perfect in de CR605 (5,7L) en de CR026x (5L), als je een kleiner model hebt van bijvoorbeeld 3,5 liter verminder je de ingredienten zodat ze passen in je slowcooker. In het onderstaand filmpje kan je het recept minestronesoep in de slowcooker duidelijk zien.

Ingrediënten:

 • 1 grote ui
 • 2 wortels
 • 2 stengels bleekselderij
 • 150 gr witte kool
 • 1 grote aardappel
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blik Cannellini bonen (uitgelekt)
 • 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
 • 1 el olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 klein blikje witte bonen

Voorbereiding: 20 min

 1. Rasp de wortels en witte kool.
 2. Schil en snij alles in kleine stukjes.
 3. Verwarm de slowcooker voor op stand HIGH.
 4. Maak de groentebouillon met een waterkoker en een grote maatbeker.Bereiding: 4 uur HIGH

 1. Doe de olijfolie in de slowcooker.
 2. Alle ingrediënten erin en de 1 liter groentebouillon erbovenop.
 3. Deksel erop.
 4. 4 – 5 uur op HIGH.
 5. Tijd om te serveren.
TIP: Serveer met Wit stokbrood, en als je wilt kan je ook vermicelli erbij doen. Voeg de vermicelli de laatste 20 minuten van de kooktijd bij in de slowcooker.
Minestronesoep CrockpotExtra Tips

 1. Doe het deksel nooit van de slowcooker de eerste 2 uur van de kooktijd anders gaat er te veel warmte verloren.
 2. Let op, de binnenpan en buitenkant van een Crockpot worden heet, gebruik een keukenhanddoek of ovenwanten als je de pot wilt verplaatsen.
 3. Ga nooit met metalen voorwerpen zoals een mes maar ook een mixer is afgeraden in de binnenpan, als je dit toch doet kan je de antiaanbaklaag beschadigen.
 4. Ga naar onze Slowcooker koopgids als je nog een slowcooker hebt. Wij hebben alle Crockpotten zelf getest en op deze pagina vind je een top 10 terug met de beste modellen.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR060
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605
Bron: https://nl.russellhobbs.com/recepten/soepen/minestrone

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *