Ossenstaart slowcooker
Overzicht
Ossenstaart in de slowcooker | Recept
Ossenstaart is een taai stuk vlees en daarom moet het lang gestoofd worden door het vele bindweefsel in deze staart. Ossenstaart in de slowcooker gaat heel eenvoudig en de slowcooker is daar zeer geschikt voor. Ossenstaartsoep is een heerlijke stoofpot voor in de winter. Je laat de rundvleesbouillon goed intrekken in de ossenstaart voor een lange tijd. 8 uur op LOW in de slowcooker is ideaal hiervoor. Verder zitten er enkele groenten in de ossenstaartsoep en ook veel kruiden zodat het vlees een sterke smaak krijgt na de bereiding. Hieronder het volledige recept Ossenstaart in de Slowcooker.
Ingrediënten
- 500 gram ossenstaart stukken
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 2 knoflookteentjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 tl zwarte peper
- 1,5 liter runderbouillon
- 250 ml rode wijn
- 2 el peterseliekruiden
- Peper en zout
Voorbereiding: 15 minuten
- Kruid de ossenstaart goed met peper en zout.
- Kook 1,5 liter water in de waterkoker, doe in een maatbeker of kom en voeg de runderbouillon hierbij. Roer dit goed door.
- Schil en snij de ui, prei, winterpeen en knoflook in fijne stukken.
- 2 el olijfolie in een kookpot, bak hierin de ossenstaart stukken rondom bruin.
- Bak de ui, prei, winterpeen en knoflook 3 minuten mee met de ossenstaart stukken.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg de 1,5 liter runderbouillon samen met peterseliekruiden en laurierblaadjes toe.
- Voeg de kruidnagels, zwarte peper en rode wijn toe.
- Zet nu de slowcooker op Stand LOW 8 uur.
Bereiding: 8 uur op stand LOW
- Doe alles in de slowcooker.
- Laat de slowcooker nu 8 uur op stand LOW sudderen zodat je ossenstaart letterlijk van het bot valt na de bereiding.
- Haal het vlees uit de slowcooker en snij in kleine stukjes.
- Schep het vet en het schuim uit de slowcooker.
- Tijd om te serveren.
TIP: Doe een beetje madeira in de borden bij het opdienen
Geen reacties gevonden