Skip to main content

Ragout maken Slowcooker

Ragout maken Slowcooker

Kip Ragout met champignon in de slowcooker

Ragout kan je maken in de slowcooker het is een mengelmix van rundvlees, kip of vis samen met champignons ui en een dikke wit gele saus van boter, bloem en bouillon. In deze bloemmix wordt dan de het vlees toegevoegd. Het recept is ideaal om restjes vlees, kip of vis te bereiden en kan daarna serveert worden met bijvoorbeeld frietjes. Ragout en frieten gaan echt goed samen.

Ragout in de pan is snel om te maken maar op deze pagina bespreken we hoe je ragout maakt in de slowcooker. Bij echte ragout doe je mosterd en op het einde van de bereiding voeg je maïzena toe om te ragout dikker te maken.


TIP: gebruik kippendijen voor de beste smaak, kippenwit wordt snel droog in de slowcooker. Als je het recept met rundsvlees wilt bereiden raden we rundschenkel aan.

Ragout is eigenlijk een Frans recept en betekend “smaak verbeteren’ Meestal wordt het echt met restjes zoals lever, hart, nier gemaakt omdat je deze makkelijk kan wegwerken (smaak verbeteren) in de wit gele saus. Het ziet er een beetje zoals Vol-au-vent uit maar dit is niet volledig hetzelfde. In ons recept gebruiken we geen organen maar echt rundsschenkel of kippendijen voor de beste smaak. Dit recept is geschikt voor 3-4 personen en ideaal voor in de Crockpot CR605(5,7L) of CR26(5L). Jammer genoeg is er momenteel geen filmpje waar je dit recept in de slowcooker op kan zien. Hier is een filmpje waar je ragout kan zien in een pan. Het komend jaar zijn we van plan veel recepten zelf te maken en voorzien hier dan ook foto’s en soms filmpjes van dus sla onze website zeker op als favoriete voor de beste slowcooker recepten!

Ingrediënten:

  • 4 kippendijen of 600 gram runderschenkel
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 450 gram champignons (1 doosje)
  • 400 ml kip of runderbouillon (1blokje)
  • 2 laurierblaadjes
  • Roomboter en bloem
  • Peper en zout naar smaak



Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Schil en snij de uien.
  2. Verhit een koekenpan en maak hierin de saus. Doe er 50 gram boter in wacht even tot het goed gesmolten is. Voeg de ui toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Roer daarna 60 gram bloem door de gesmolten boter ui mix tot een bal ontstaat.
  4. Doe daarna de 400 ml bouillon erbij en klop alles goed tot het de juiste dikte heeft.
  5. Zet de slowcooker aan op LOW.
  6. Doe alle ingrediënten in de slowcooker, deksel erop en 8 uur op LOW.
  7. Je kan dit recept met rijst of frietjes eten de keuze is aan jou.
  8. Na 8 uur kijk je of de kip goed uit elkaar valt. Let goed op met de botjes verwijder deze voor het serveren.
TIP: Als je dit recept met room of melk wilt maken voeg je deze pas op het einde van de bereiding toe in de slowcooker.

Extra Tips

  1. Dit recept is vergelijkbaar met vol-au-vent (vidé).
  2. Het vlees of gevogelte zal letterlijk uit elkaar vallen na de kooktijd.
  3. Als je runderschenkel gebruikt kook dan 10 uur op LOW i.p.v. 8 uur.
  4. Doe het deksel niet open tijdens de bereiding anders gaat er te veel warmte verloren.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Onze keuze Crock Pot CR026X
Meest populair Crock-Pot CR507
Crock Pot CR605



Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *