WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Rijst koken in slowcooker

Rijst koken in slowcooker

[toc]

Hoe Rijst koken in een slowcooker | Stappenplan

Rijst koken in een slowcooker is mogelijk maar in mijn ogen kan je rijst beter koken in een kookpot of rijstkoker. Crockpot heeft speciaal rijstkokers ontwikkeld om rijst te koken. Denk hierbij aan de Crock Pot CRR029 Rijstkoker en de Crock Pot CRR6039.

Alle twee dus geschikt voor rijst te koken. Met een slowcooker is het ook mogelijk hieronder het volledige stappenplan Rijst koken in een slowcooker. Rijst koker in een slowcooker duurt ongeveer 3 uur.[alert style=”success”]200 gram rijst per persoon dit is ongeveer gelijk aan 1 tas rijst. Rijst verdubbelt als je deze gaat koken dus 200 gram rijst wordt dan 400 gram rijst door het vochtgehalte.[/alert]

Bereiding: 3 uur

  1. Spoel de rijst grondig af met water om zetmeel te verwijderen. Je kan hier een zeef voor gebruiken. Het water is helder als in de rijst genoeg overtollig zetmeel is verwijderd.
  2. Smeer de binnenkant van je slowcooker in met olijfolie of boter. Dit kan je met een vel keukenpapier doen.
  3. Giet de rijst in de slowcooker.
  4. Verwarm 1,5 liter water voor in een waterkoker of op het vuur.
  5. Gebruik 2,5 kop water per portie rijst van 200 gram. Witte rijst vereist minder water dan volkoren rijst, dus als je volkoren rijst hebt doe je 3 kopjes water per 200 gram rijst. Denk eraan dat de kooktijd 30 minuten langer wordt als je water toevoegt.
  6. Zet de slowcooker op HIGH en laat 4 uur koken.
  7. Als de rijst nog niet voldoende gekookt is laat je hem nog eens 2 uur op stand LOW doorkoken.
  8. Tijd om je rijst op te serveren.Serveertip: Overheerlijke met kip en currysaus met ananas stukjes.
Bekijk WIKIHOW – Hoe rijst koken in een slowcooker voor een gedetailleerder overzicht om je rijst te koken in een slowcooker.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1041,1035,1029,466,451″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

1 Reactie
  1. beste, ik vind het recept vd pulled pork in deslowcooker geweldig, ik doe er cole saled bij op een italiaanse bol.

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0