Skip to main content

Rijstkoker hoe lang?

Rijstkoker hoe lang

Hoelang moet je rijst koken in een rijstkoker?

Hoelang je rijst kookt in een rijstkoker hangt af van de hoeveelheid rijst die je kookt. Het werkt een beetje als volgt. Als je rijst in de rijstkoker doet moet je altijd een hoeveelheid water erbij doen. Na het koken laat je de rijst 10 – 15 minuten afkoelen waarna je het op kunt serveren. Laat het ook niet te lang op de warmhoudstand staan anders kan je rijst gaan kleven. Bijvoorbeeld:

  • 1 kopje rijst = 2 kopjes water
  • 2 kopjes rijst = 4 kopjes water
  • 3 kopjes rijst = 6 kopjes water
De juist verhoudingen vind je terug in de gebruikershandleiding van je rijstkoker. Dit verschilt van rijstkoker tot rijstkoker. Hoe lang rijst kookt in je rijstkoker hangt ook af de hoeveelheid water die je erbij doet. Zodra het water volledig verdampt is springt je rijstkoker automatisch op de warmhoudstand.

ANTWOORD: Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten voordat je rijst gekookt is in een rijstkoker.
Onze winnaar Crock Pot CRR4726
Solis Duo Programm 817
Tomado TRC1001SSoort rijst speelt een rol

Verder speelt de soort rijst ook een rol. Je hebt de volgende soorten rijst die allemaal een andere water verhouding hebben. Zo heeft witte rijst minder water nodig als bruine rijst, zwarte rijst en risotto rijst.

Doordat bruine, zwarte en rode rijst een langere kooktijd hebben moet je dus meestal het dubbele water erbij voegen dan je het bij witte rijst zou doen. Het duurt dan 30 tot 40 minuten om bruine rijst te koken i.p.v. 20 tot 30 minuten zoals dat het geval was met witte rijst koken in een rijstkoker.

Tot slot is het ook van belang dat je de rijst eerst wast voor gebruik. Dit doen we om het overtollige zetmeel te verwijderen. Als je rijst wast kleeft het minder. Je spoelt de rijst tot het spoelwater helder van kleur is.


Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *