Skip to main content

Rijstkoker Magnetron

Rijstkoker Magnetron

Rijst koken in de magnetron

Als je geen elektrische rijstkoker wilt aanschaffen om ruimte uit sparen kan een rijstkoker voor de magnetron een praktische oplossing zijn. Een rijstkoker in de magnetron werkt ongeveer hetzelfde als een gewone rijstkoker. Je doet er de rijst in daarna de aanbevolen verhouding water. Dit staat meestal in de gebruikershandleiding aangeven.

TIP: Na het koken altijd oppassen de stoom die vrij komt is gevaarlijk heet. Gebruik een keukenhanddoek en let op tijdens het afgieten van het water.Voordelen rijstkoker microgolf

✅ Goedkoop

✅ Neemt weinig ruimte in beslag

✅ Goede kwaliteit

✅ Makkelijk in gebruik

Zoals je kan zien op de foto zit er meestal een rijstlepel bij in begrepen waar je de rijst mee kan uitscheppen.  Soms zit er ook een maatbekertje bij maar dit is niet altijd het geval. In de meeste magnetron rijstkokers kan je ook pasta koken. Lees goed de gebruikershandleiding om te weten hoelang je het in de microgolf moeten zetten. Voor onze rijstkoker is het 8 minuten. Maar dit kan verschillen per rijstkoker dus opgelet. Let er ook op dat de water / rijst verhouding anders is per rijstsoort zo zo heb je voor bruine rijst en zwarte rijst meer water nodig dan witte rijst.

Voor de beste resultaten

Let er zeker op dat je de rijstkoker op de juiste manier gebruikt. Ook moet je rekening houden met de volgende stappen als je wilt dat je rijst perfect gekookt is:

  • Spoel de rijst eerst af met koud water, eventueel in een vergiet totdat het water er helder uitziet.
  • Voeg de juiste hoeveelheid water toe (zie gebruikershandleiding).
  • Verwijder na het koken het water, let wel op dit is heet je kan je verbranden. Laat de gekookte rijst 5 minuten afkoelen na het koken.
  • Roer de rijst goed door elkaar met de bijgeleverde rijstlepel.Gebruiksaanwijzing magnetron rijstkoker

  • Kook rijst of pasta nooit zonder water.
  • Doe nooit olie, boter of vet in het water.
  • Plaats de gaatjes van het binnen en buiten deksel exact boven elkaar.
  • Gebruik nooit meer water dan aangegeven in de gebruikershandleiding.
  • Open het deksel enkel met de daarvoor bestemde klemmen.
  • Rijst met een hoog zetmeelgehalte bijvoorbeeld risotto rijst en sushi rijst is het aanbevolen te koken in kleine hoeveelheden.
microgolf rijst koken

Zoals je ziet aardig wat dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een magnetron rijstkoker. Als er nog vragen zijn laat het weten in de reactie onderaan deze pagina. Hier alvast enkele populaire magnetron rijstkokers die op dit moment te verkrijgen zijn.


Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *