Rijstkoker Noedels
Noedels maken in een rijstkoker
Dat je rijst kunt koken in een rijstkoker weet iedereen maar wist je dat je ook eenvoudig noedels kunt maken in een rijstkoker? Hoelang je de noedels moet koken hangt af van noedelsoort. Gemiddeld maak je het ongeveer 5 minuten in een rijstkoker.
Meestal voeg je een bouillon toe in plaats van gewoon water. Je kan er ook extra kruiden bijvoegen. Dan gewoon op kook drukken en 5 tot 10 minuten later zijn je noedels volledig klaar. De noedels zijn klaar als het vocht volledig is opgenomen.
Maar als je wilt kan je extra bouillon erin doen omdat je iets meer water bij dan bij gewoon rijstkoken gebruikt omdat noedels meestal in gekruid water zitten. Meestal zit er ook noedels olie bij. Je kan zelf een olie maken en deze goed kruiden of deze in een Aziatische supermarkt kopen.
Ramen Noedels in rijstkoker
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld aiki noodles in een rijstkoker te maken. Doe de inhoud in de binnenpan. Vul daarna de cup met water en doe deze ook in de binnenpan van de rijstkoker. Nu kan je zelf extra ingrediënten toevoegen naar keuze denk aan wortelen, sojasaus enz…
Geen reacties gevonden