Skip to main content

Rijstkoker Zwart

Rijstkoker Zwart

Waarom een zwarte rijstkoker?

Op deze pagina een overzicht met alle zwarte rijstkokers die we bespreken. Een zwarte rijstkoker is elegant en past op elk interieur. Het valt ook niet zo fel op en is eerder subtiel. Een rijstkoker die zwart is ziet er modern en stijlvol uit. Meestal is de binnenpot ook zwart. Is een zwarte rijstkoker beter? Neen de kwaliteit hangt af van het model. Hieronder de voordelen van een zwarte rijstkoker:


✅ Modern design

✅ Past bij elk interieur

✅ Mooi als je nog andere zwarte keukenapparaten hebt

Let op de volgende functies

Niet alle zwarte rijstkokers hebben dezelfde functies. Als je een zwarte rijstkoker kiest is het van belang dat je de volgende vragen stelt: Wil ik dat de rijstkoker een sauteerfunctie heeft? Dit is extra handig als je van plan bent risotto rijst te maken. Dan moet hebben veel rijstkokers ook een stoom functie. Je kan er dus groenten, vlees, vis en kip in stomen. Zorg dus dat je rijstkoker ook een stoommandje heeft. Let wel op soms kan het zijn dat je moet kiezen of wel een sauteer functie ofwel een stoommandje.

TIP: Verder moet je ook opletten de binnenpot kan van aardewerk zijn maar ook van aluminium.

Dan om te weten bijna alle rijstkokers springen na de kooktijd automatisch op de warmhoudfunctie. Hieronder alvast enkele van onze best beoordeelde zwarte rijstkokers:


Populaire zwarte rijstkokers

Bama BMEL030-BK
Tefal RK1038
Daewoo DRCOOKER-BK
Tefal RK1028
Inventum RK140ZW
Crock Pot CRR6039

Hier nog enkele zwarte rijstkokers

Bestron ARC100BW
Techwood TCRV-1826
TurboTronic TT-RC1P
Sakura YUM-EN15
Blokker BL-17001Waar moet je nog op letten bij het gebruik?

Let ook zeker op de water rijst verhouding. Deze staat in de gebruikershandleiding en verschilt van apparaat tot apparaat. Ook de rijstsoort speelt een rol. Witte rijst is meestal 2 kopjes rijst en 2 kopjes water. Zilvervliesrijst en zwarte rijst hebben meer water nodig meestal het dubbele.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *