WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Rijstpap Slowcooker

rijstpap slowcooker[toc]

Heerlijk dessert: Rijstpap in de slowcooker

Wil jij vanaf nu het eeuwenoude zoete recept rijstpap maken in de slowcooker? Dan heb ik goed nieuws. Dit is perfect mogelijk, meer nog de rijstpap gaat super lekker zacht gekookt worden dankzij de slowcooker worden de smaken nog beter behouden. Rijstpap is een heerlijk dessert dat zeker niet mag ontbreken aan ons arsenaal van slowcooker recepten.

Rijstpudding is een alternatieve naam maar dit is hetzelfde. Typisch herkenbaar aan dit recept zijn de ingrediënten vanille, kaneel en safraan. Het best serveer je rijstpap in de slowcooker met een snufje bruine suiker of cassonadesuiker. De smaak van de rijstpap en vanille past heel goed samen met deze bruine suiker. Extra leuk is dat je het recept warm kunt eten maar ook achteraf als het koud is. Het blijft ongeveer 5 tot 6 dagen goed in de koelkast.


Omdat het een plakkerige smurrie is smeren we de binnenpot van je slowcooker of Crockpot goed in met boter. Zo ben je zeker dat er niet zoveel rijstpap aankoekt. Natuurlijk zal er bij deze soort gerechten altijd een beetje blijven plakken maar dit is geen ramp en makkelijk af te wassen nadoen met een zachte spons, Dreft en heet water. Dit recept is voor 4 tot 6 personen. Bekijk het onderstaande filmpje om makkelijk te zien hoe je rijstpap in de slowcooker maakt.

Ingrediënten:

 • 1,5 liter volle melk
 • 200 gram dessertrijst of jasmijnrijst
 • 1 el roomboter (om de binnenpot mee in te smeren)
 • 1 vanille stokje of 1 tl vanille poeder
 • 1 zakje vanille suiker
 • Paar saffraandraadjes
 • 40 gram suiker
 • Bruine bastaardsuiker of cassonadesuiker voor de topping en extra smaak.
 • Je kan kiezen voor aardbeienjam als topping i.p.v. bruine suiker.Bereiding: 3 uur op HIGH

 1. Smeer de binnenpot van je slowcooker in met roomboter. Een halve el boter is voldoende. Dit zorgt ervoor dat de rijstpap niet blijft aankoeken na de slowcooking.
 2. Doe de melk, rijst en suiker in de slowcooker.
 3. Zet de slowcooker nu 3 uur op HIGH.
 4. Voeg alle ingrediënten toe buiten de bastaardsuiker en jam.
 5. Roer nu met een houten lepel alles goed door elkaar. Wacht nu tot de kooktijd verstreken is.
 6. Check het laatste kwartier of de rijstpap dik genoeg is zo niet gooi je nog 1 el boter en 1 el suiker erbij.
 7. Roer alles nog eens goed door elkaar.
 8. Als je de rijstpap niet zo dik wilt kan je in de plaats van de boter een beetje volle melk extra erbij doen, dit is afhankelijk van je voorkeur.
 9. Serveer warm met bruine bastaardsuiker of cassonadesuiker, optioneel kan je aardbeienjam bij de rijstpap doen.
SERVEERTIP: Combineer met aardbeienjam, bastaardsuiker of aardbeienjam voor de beste smaak.

Extra Tips

 1. Deze rijstpap is overheerlijk als je hem warm eet. Maar als je de rijstpap liever koud eet kan dit natuurlijk ook! Blijft Ongeveer 5-6 dagen houdbaar in de koelkast.
 2. Gebruik altijd lauwe melk die op kamertemperatuur is, als je gekoelde melk van de frigo gebruik duurt de kooktijd langer omdat de slowcooker tijd nodig heeft om op temperatuur te komen.
 3. Als je nog een slowcooker hebt ga dan nu naar de pagina welke slowcooker kopen.[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]

Bron: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/slow_cooker_rice_pudding_31359


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0