Rode kool uit de slowcooker
Overzicht
Hoe bereid je rode kool in een slowcooker?
Rode kool in de slowcooker lukt verrassend goed. Rode kool is gezonde kool vol met voedingsstoffen waaronder vitamine A, vitamine C, calcium, magnesium en ijzer. Rode kool uit de slowcooker is perfect voor de winterdagen. Een heerlijk stoofpotje rodekool met bruine basterdsuiker, kaneel en stukjes appel.
Rode kool past perfect samen met gebakken aardappelschijfjes en braadworst. Hieronder het volledige recept rode kool uit de slowcooker.
Ingrediënten:
- 1 rode kool
- 4 appelen
- 1 rode ui
- handje rozijnen
- 3 el bruine basterd suiker
- 4 kruidnagels
- 2 el appelazijn
- zwarte peper
- 1 kaneelstokje
- 2,5 dl water
- zout naar smaak
- 1 el maïzena
Voorbereiding: 10 minuten
- Schil en snij de appelen en rode ui in grote stukken.
- Snij de rode kool in fijne stukken.
- Verwarm de slowcooker voor op stand LOW.
Bereiding: 8 uur op stand LOW
De bereiding is heel eenvoudig, doe alle ingrediënten in de slowcooker / Crockpot en roer goed door elkaar. Zet de slowcooker nu 8 uur op stand LOW. Als dit gedaan is mag je het vocht binden met de maïzena zodat het iets dikker wordt. Voeg zout en peper toe naar smaak. Overheerlijk bij dit gerecht zijn gebakken patatjes met braadworst. Je kan ook creatief zijn en er een stamppot van maken.
Als je nog niet in het bezit van een slowcooker bent bekijk dan zeker onze TOP 10 Slowcooker pagina voor de beste Crockpotten.
Geen reacties gevonden