Skip to main content

Rode rijst

Rode rijst

Wat is rode rijst?

Rode rijst is een verzameling van rijstsoorten die rood geleurd is door de stof anthocyaan. Het wordt meestal ongepeld gegeten. Rode rijst heeft net zoals bruine rijst een nootachtige smaak. Vergeleken met witte rijst heeft het de hoogste voedingswaarde van rijst die wordt gegeten met de kiem intact.

Rode rijst heeft een lage glycemische index, hierdoor wordt de rijst langzaam verteerd en komt er langzaam energie vrij. Omdat het zo traag gaat zal de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen.TIP: Rode rijst bevat veel antioxidanten en het is een bron van magnesium, ijzer, calcium en zink.

Rode rijst helpt bij ontstekingen, allergie verminderen, risico’s op kanker voorkomen en gewichtsbeheersing. Toch is rode rijst niet de gezondste van alle rijstsoorten. Zwarte rijst bijvoorbeeld is gezonder als bruine rijst en rode rijst gecombineerd. Die laatste noemt men ook de verboden rijst omdat het vroeger enkel voor de hoogste klasse beschikbaar was. Je kan rode rijst makkelijk maken in een rijstkoker.

Onze winnaar Crock Pot CRR4726Rode gistrijst

Verder heb je ook rode gistrijst dit is een andere soort gefermenteerde rijst die wordt geproduceerd door het schimmelsoort Monascus purpureus gedurende 3-6 dagen bij kamertemperatuur op rijst te kweken. De rijstkorrels worden helderrood. Rode rijst wordt gebruikt in tofu, rijstazijn en pekingeend.

Rode rijst is een traditie in de Chinese geneeskunde. Het werd aanbevolen voor de spijsvertering en het bloed te revitaliseren. Echter wordt rode gistrijst onderworpen als medicijn in sommige landen. Er zijn ook negatieve elementen verbonden aan rode gistrijst zoals leverschade. Maar dan zijn er weer andere onderzoeken waarin aangetoond werd dat het hartaanval verminderd dus het is een beetje onduidelijk of het medicijn nu goed of slecht is.

In onze ogen kan je rode gistrijst consumeren als je het gevarieerd eet en met mate. Het is nooit een goed idee om elke dag rode gistrijst te eten maar dit geld voor alle rijstsoorten. Eet gewoon gevarieerd het draagt bij tot een gezond lichaam.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Red_yeast_rice

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Red_riceProduct Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *