Slowcooker Appeltaart
Appeltaart met havermout uit de Crockpot
Warme appeltaart is een heerlijk dessert dat ook kan gemaakt worden in de slowcooker. Dankzij de trage manier van bakken in een slowcooker wordt de appeltaart nog beter van smaak. Extra leuk is dat het eenvoudig is om te maken. Dit recept vult echt goed en als je wilt kan je het combineren met vanilleroomijs voor de beste smaak. Het is echt overheerlijk je zal ons achteraf bedanken dat we dit aanbevolen hebben.
Dit recept doet ons een beetje denken aan appelcrunch in de Crockpot. Uiteraard is het perfect mogelijk om deze appeltaart gewoon in de oven te maken. En als je wilt is het zelfs mogelijk om de appeltaart in de airfryer te maken.
Appels zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen dit recept kan iedereen maken vergeleken met sommige andere slowcooker recepten waarvan de ingrediënten niet overal te verkrijgen zijn. Dan is dit recept te maken op 3 verschillende manieren. Je kan bloem en bakpoeder gebruiken. Zelfrijzende bloem of kant en klare taart / cake mix. We raden aan om gewoon zelfrijzend bakmeel te gebruiken om het recept nog eenvoudiger te maken.
Appeltaart is eigenlijk een echt winter recept. Het best eet je de taart warm nadat het gebakken is in de slowcooker laat je het even afkoelen en serveer je het op. Als je er nog een topping op wilt doen kan je rozijnen bijvoegen bij de appels voor de bereiding. Ook kan je bovenop een beetje gemalen havermout strooien voor nog extra afwerking. Verder doen we er ook bastaardsuiker bij omdat deze het best past bij een echte appeltaart. Dit recept is voor 4-6 personen en perfect om te maken in de CR605 (5,7L) of CR026 (5L). In het onderstaand filmpje kan je zien hoe je appeltaart maakt in de Crockpot.
Ingrediënten:
- 6 kleine appels in plakjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 75 gram suiker
- 300 gram zelfrijzende bloem
- Handje havermout
- 75 gram bruine suiker (bastaard)
- 1 tl zout
- 110 gram roomboter
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- Vanille Roomijs (optioneel)
Voorbereiding: 20 minuten
- Schil de appels en snij ze in plakjes.
- Besprenkel de appels met een beetje citroensap zodat ze niet te bruin verkleuren (dit is optioneel).
- Eieren en witte suiker opkloppen met de mixer in een kom.
- Boter smelten en samen met de melk en zelfrijzende bloem bij het ei-suiker mengsel.
- Snufje zout erbij en de vanillesuiker erbij.
- Smeer de slowcooker goed in met boter.
- Gebruik bakpapier indien mogelijk (om aankoeken te voorkomen).
Bereiding: 2 – 3 uur op HIGH
- Doe eerst een deel van het deeg mix erin zodat je een bodem hebt. Probeer met de hand een rand te maken zodat je de appelplakjes er nog beter in kan leggen.
- Leg op de deegbodem nu de appelplakjes, druk ze erin.
- De kaneel bovenop de appels.
- Strooi daarna ook de bruine bastaardsuiker bovenop de appels.
- Hierboven een handje havermout.
- Het overige deegmix bovenop de appels.
- Zet de slowcooker 2 tot 3 uur op HIGH of 3 – 4 uur op LOW.
- Serveer warm op.
Extra Tips
- Serveer met vanilleroomijs voor de beste smaak.
- Je kan de havermout weglaten als je een lichtere appeltaart wilt.
- Ga nooit met metalen spatels of bestek in de binnenpot. Ook bij het schoonmaken gebruik altijd een zachte spons, anders beschadig je de antiaanbaklaag.
- De binnenpot en buitenkant van de Crockpot worden heet. Gebruik een keukenhanddoek of ovenwanten als je de pot wilt verplaatsen direct na gebruik. (Als je de appeltaart wilt serveren aan tafel kan je de binnenpot makkelijk op tafel zetten.
- Haal het deksel nooit van de slowcooker tijdens het bakken anders gaat er te veel warmte verloren.
- Als je nog geen slowcooker hebt ga dan naar onze pagina welke slowcooker is de beste.
Geen reacties gevonden