WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Slowcooker Boeuf Bourguignon

Slowcooker Boeuf Bourguignon

[toc]

Boeuf Bourguignon Stoofpot in de Crockpot

Boeuf Bourguignon is een traditioneel zondags recept uit Frankrijk oorspronkelijk uit Bourgondië. Het dankt zijn naam aan 2 Bourgondische producten waaruit het bestaat namelijk rundvlees en rode wijn. Boeuf Bourguignon is een stoofvlees dat perfect gemaakt kan worden in de slowcooker. Meer zelfs een slowcooker is de beste manier om Boeuf Bourguignon lang door te laten sudderen.Dankzij de trage manier van koken worden de smaken sterker maar ook het rundsvlees in deze stoofpot worden veel malser en zachter dan traditioneel koken. Je kan je Boeuf Bourguignon op 2 manieren stoven in de slowcooker. Als je de stand HIGH kiest is de kooktijd korter rond de 4 uur, het vlees zal ook mals zijn maar niet zo mals als de stand LOW, op deze kookstand laat je de stoofpot 8-9 uur sudderen. Vlees valt letterlijk van het botje en is ongeëvenaard zacht. Enkel sous-vidé komt dicht in de buurt qua resultaten.

TIP: Het vlees wordt langzaam op een laag vuur van minimaal 70 ° C gekookt. Het koken 8 uur waardoor het collageen in het vlees met een stevige textuur gelatine wordt, wat resulteert in een zachte textuur wat niet mogelijk is met traditioneel koken.

Echte Boeuf Bourguignon wordt traditioneel geserveerd met geroosterd brood en knoflook. Als je dit wenst kan je het ook serveren met aardappelen, wortelen of sperziebonen. Een populaire variant is met champignons, spek en uien. We gebruiken altijd rode wijn, de wijn mag geen gebreken vertonen voor de beste smaak. Dit recept wordt altijd warm geserveerd en gegeten als hoofdgerecht.

In dit recept gaan we de traditionele Boeuf Bourguignon maken dus met rundsvlees, ui, knoflook, wortelen, spekblokjes, champignons, jeneverbessen en rode wijn. Om de stoofpot extra te kruiden doen we er laurierblaadjes, tijm en runderbouillon bij. In deze stoofpot zal het vlees langzaam zacht van structuur worden. Dit gerecht kan je serveren met aardappelen maar als je het extra feestelijk wilt maken kan je gerust aardappelen, puree of aardappelkroketten erbij eten. Gewoonweg overheerlijk!

Dit recept is voor 4-5 personen en past perfect in de Crockpot CR605 (5,7L) of onze favoriet de Crockpot CR026X (5L). Bekijk het onderstaand Engels filmpje om duidelijk te zien hoe je Boeuf Bourguignon in de slowcooker maakt.

Ingrediënten:

 • 750 gram runderlappen of sukadelappen
 • 1 pakje spekblokjes (150 gram)
 • 1 grote ui
 • 250 gram champignons
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 winterpeen
 • 150 ml rode wijn (Bourgogne)
 • 1 blokje runderbouillon 200 ml
 • 3 takjes verste tijm
 • 3 laurierblaadjes
 • 70 gram tomaten puree of 1 blikje
 • Snufje zout en peper
 • 5 jeneverbessen
 • 2 el bloem
 • PeterselieVoorbereiding: 25 minuten

 1. Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en kruid ze in met peper en zout.
 2. Snijd de runderlappen in stukken van 2 cm.
 3. Braad de runderlappen 5-6 minuten rondom bruin in een pan. Leg de runderlappen daarna in de slowcooker.
 4. Braad nu de spekblokjes 3 minuten in de pan en daarna ook in de slowcooker.
 5. Schil de ui en knoflook, snijd de ui in ringen hak de knoflook fijn, fruit ze daarna even in de pan. Daarna mee in de slowcooker.
 6. Met het achterbleven vet in de pan maak je een dikke saus, dus voeg je de tomatenpuree en bloem hierbij. Even koken en goed roeren. Daarna mee in de slowcooker.
 7. Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
 8. Schil de wortel en snijd ze in plakjes, doe de winterpeen nu mee in de slowcooker.

Bereiding: 8-10 uur op LOW

 1. Doe nu alle ingrediënten in de slowcooker, de wijn mag er volledig in tot de slowcooker max ¾ gevuld is om overlopen te voorkomen.
 2. Deksel erop en 8 – 10 uur op LOW.
 3. Serveer warm met puree of aardappelkroketten.
TIP: We gaan niet te veel rode wijn gebruiken in dit recept omdat we er bouillonvloeistof apart bij doen. 1 blokje runderbouillon gewoon mee in de pot is voldoende. Als je een kleine Crockpot hebt verminder je de ingrediënten zorg gewoon dat de binnenpot nooit meer dan ¾ gevuld is om overlopen te voorkomen.

Boeuf Bourguignon


Extra Tips

 1. Als je de champignons beter van smaak wilt, dan voeg je ze pas het laatste uur van de kooktijd toe in de slowcooker.
 2. Haal het deksel nooit van de pot de eerste 2 uur van de bereiding anders gaat er te veel warmte verloren en zal het langer duren voordat je vlees mals is.
 3. Dit recept kan ook op 4-5 uur HIGH gekookt worden. In onze ogen is het vlees ook voldoende zacht.
 4. Ga nooit met metalen voorwerpen in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
 5. Als je nog geen Crockpot hebt ga dan nu naar onze Crockpot Koopgids voor de beste suggesties.
 6. Voor de mensen een winterpeen is hetzelfde als een wortel.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1032,439,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]Bron: https://therecipecritic.com/slow-cooker-beef-bourguignon/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0