Slowcooker Vis
Kan je vis maken in de slowcooker?
Dit is een vraag die we veel zijn voorbij komen op onze website. Om direct duidelijkheid te scheppen het is mogelijk om vis zoals zalm of kabeljauw te maken in de slowcooker. Echter zijn er een paar maatregelen die je moeten nemen anders gaat je vis volledig uit elkaar vallen. Hieronder de juiste manieren om vis te maken in de slowcooker.
- Je gebruikt aluminiumfolie en legt hierin de vis. Ga naar zalm maken in de slowcooker voor meer info en de juiste werkwijze.
- Je voegt de vis het laatste half uur van de kooktijd toe in je slowcooker.
Vis voegen we dus best toe op het laatste van de bereiding. Omdat vis snel gaar kookt is het niet aanbevolen om 8 uur low je vis te koken in de slowcooker. Je vis zal vervlokken oftewel volledig uit elkaar vallen. En juist om die reden voegen we het pas op het einde van de bereiding toe in de slowcooker.
Dan kan je ook gewoon aluminiumfolie gebruiken het werkt een beetje zoals een oven. Je legt bijvoorbeeld limoenen in samen met een beetje water in de aluminium folie en bakt hierin de vis.
Onaangename geur van de vis
Dan zijn er ook nog enkele nadelen de geur tijdens het slowcooken van vis kan niet zo aangenaam zijn. Besprenkel de vis in met citroensoep of limoensap. Je kan ook wijn gebruiken of een beetje melk om de geur te absorberen.
Tot slot is er een natuurlijke manier je kan de vis 1 nacht laten weken in een kom met zoutwater. Doe het in de koelkast en bedek met plasticfolie. Na een nacht weken is de onaangename geur veel minder.
Geen reacties gevonden