Skip to main content

Slowcooker Witloof

witloof slowcooker

Witloof met ham en kaas in de slowcooker

We hebben al veel slowcooker recepten gemaakt hier bij slowcookertest.nl maar witloof hadden we uit het oog verloren tot nu. Kan je witloof in de slowcooker maken?

Laat me duidelijk zijn ja dit kan! Vele andere gingen je voor en vandaag is het de tijd aan jou om witloof in een slowcooker te maken. Ik ben normaal gezien niet zo’n voorstander van witloof maar in de slowcooker is dit een ander verhaal! Door de lange stooftijd wordt de witloof minder bitter en aangenaam om te eten. Zorg ook altijd dat je het groene hart gedeelte van de witloof verwijderd omdat dit de meest bittere smaak heeft.


In dit recept maken we de witloof samen met ham, kaas en krieltjes. Je kent het recept witloofrolletjes met ham en kaas vast, dit is ongeveer hetzelfde maar dan met krieltjes en zonder rolletjes ham. Voor de extra smaak voegen we 1 pakje boursin toe. Dit recept is eenvoudig om te maken. Het enigste waar je op moet letten is dat je de ham en witloof even op kamertemperatuur laat komen. Daarna gooi je gewoon alle ingrediënten buiten de geraspte kaas in de slowcooker, laat de Crockpot 8 uur draaien op stand LOW. Dit recept is geschikt voor 4 personen wij gebruiken de Crockpot CR605 (5,7L) Als je een kleiner model hebt halveer dan je gerecht.

TIP: Als je nog een beter resultaat wilt zet je indien je Crockpot geschikt is voor de oven (de meeste echte Crockpotten zijn geschikt om de binnenpot in de oven te zetten) de Crockpot na de bereiding 15 minuten in de oven op 200 °C. Strooi geraspte kaas bovenop in de Crockpot voor je hem in de oven zet. Op deze manier krijgt je witloof schotel en extra krokante kaas laag er bovenop.

Ingrediënten:

 • 3 – 4 stronken witloof
 • 2 stengels lente ui
 • 1 bakje hamblokjes
 • 100 ml groentebouillon
 • 1 pakje boursin (Franse kaas)
 • Half pakje geraspte kaas
 • 1 zakje krieltjes

Bereiding: 8 uur op LOW

 1. Halveer de witloof en snij het hart eruit, snij in stukken.
 2. Voeg nu alles bij in de slowcooker buiten de geraspte kaas.
 3. Kook 100 ml water in de waterkoker en mix 1 blokje groentebouillon ermee samen.
 4. Giet deze over alle ingrediënten in de slowcooker.
 5. Deksel erop.
 6. 8 uur op stand LOW Hierna in de oven.
 7. Als je een Crockpot hebt waarvan de binnenpot in de oven gaat zet je 20 min voor de bereiding de oven aan op 200 °C en de grillstand.
 8. Voordat je de Crockpot in de oven zet strooi je de geraspte kaas uit zodat het mooi verspreid aan de bovenkant ligt.
 9. 10-15 minuten grillen op 200 °C en je bent klaar om te genieten van dit heerlijk witloof in de slowcooker recept!TIP: Gebruik altijd ovenwanten of een keukenhanddoek zowel de binnenpot als de buitenkant van een slowcooker worden heet tijdens en na de bereiding. Zeker als je de aarde binnenpot overzet naar de oven altijd ovenwanten gebruiken!

Extra Tips

 1. Als je nog geen slowcooker hebt ga dan onmiddellijk naar onze pagina welke Crockpot kopen. Hier zie je een handige TOP 10 en de beste suggesties.
 2. Gebruik nooit ijzeren bestek of spatels in de binnenpot van je Crockpot. De antiaanbaklaag wordt zo beschadigd waarna eten snellen kan aankoeken.
 3. Als je echt wilt kan je witloof ook eenvoudig in de oven maken maar om eerlijk te zijn is de smaak beter als je de witloof maakt in de slowcooker!
 4. Als je weinig tijd hebt kan je de temperatuurstand HIGH gebruiken i.p.v. LOW denk eraan dat je de tijd moet delen door 2 van de LOW kooktijd, dus 4 uur HIGH.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Reacties

M Peijnenburg december 5, 2022 bij 6:59 pm

Als ik voor 2 dagen een gerecht maak Kan je dan dan de 2 de dag het gerecht in de pan weer opwarmen
Ben me aan het oriënteren voor de Crock pot

Beantwoorden

Slowcooker Test december 5, 2022 bij 7:07 pm

Hoi, als je een gerecht in de slowcooker maakt kan je het die week meestal nog opwarmen. 2 dagen later is het dus ook zeker geen probleem om het gerecht opnieuw op te warmen in een pan. Meer nog, de redactie kookt meestal gerechten in het weekend met de Crockpot, om het dan in de week op te eten tijdens de pauze. Wij warmen de gerechten dan ook gewoon op in de magnetron. Veel succes nog met de Crock Pot!

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *