Skip to main content

Slowcooker Zoete Aardappel

Slowcooker Zoete Aardappel

Zoete aardappel met zalm in de slowczooker

We hebben veel stoofpotten besproken op onze website maar nu is het de tijd om een gezonder recept in de slowcooker te maken we presenteren: Zoete aardappel in de slowcooker. Zoete aardappel zit boordevol met vitamines en staat op de 7de plaats van de belangrijkste voedselgewassen in de wereld. Zoete aardappel is gezonder als gewone aardappelen. En vult de maag even goed.


INFO: Een zoete aardappel bevat ijzer, vezels, magnesium, kalium, vitamine A & C. Dit gerecht gaat je immuunsysteem een goede boost geven. Zeker in de winterdagen is een zoete aardappel stoofpot om van te smullen.

Zoete aardappel kan je op verschillende manieren maken in de slowcooker. Je kan een stoofpot maken wat we in dit recept gaan doen. Maar het is ook mogelijk om ze echt zoals op de BBQ in aluminiumfolie met kruidenkaas gaar te bakken. Onderaan deze pagina kan je zien hoe we zoete aardappel poffen in de slowcooker. Je moet ze zelfs ze op deze manier zelfs niet schillen.

Maar zoals aangegeven gaan we een lekkere stoofpot maken op deze pagina. Meer specifiek we gaan zoete aardappel met zalm en noten maken. Het recept is heel eenvoudig en de zalm zal lekker zacht zijn. We voegen de zalm wel pas de laatste 20 minuten toe. Als je de zalm te vroeg er bij zou doen zou de zalm gewoon uit elkaar vallen.

Verder gaan we tomaten, paprika, een wokmix zakje van keuze bijvoegen aan dit gerecht. Het recept is echt eenvoudig hoor. Je schilt eerst de zoete aardappel en ui. De zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm. De ui mag je fijn snipperen.

Doe een beetje olijfolie in de slowcooker en doe gewoon alle ingrediënten er in buiten de zalm en de notenmix. De notenmix gooien we samen met de zalm op het einde van de kooktijd bij in de slowcooker. We besprenkelen de zalm met een beetje citroensap voor we deze in de slowcooker doen. Dit recept is geschikt voor 4 personen. Wij gebruiken een Crockpot CR605 (5,7L) De Crockpot CR026 (5L) is ook voldoende groot voor dit recept. Als je een kleine Crockpot hebt verminder je de ingrediënten, zorg gewoon dat de binnenpot niet meer dan ¾ gevuld is om overlopen te voorkomen.


Ingrediënten:

 • 4 grote zoete aardappelen
 • 1 ui
 • 2 tomaten
 • 100 ml groentebouillon
 • 3 teentjes knoflook (kan je weglaten als je wilt)
 • 2 paprika’s
 • 2 wortels
 • 1 groenten wokmix naar keuze
 • 4 stukjes diepgevroren of verse zalm
 • Peper en zout naar smaak
 • Halve citroen (pers uit boven de zalm stukjes)
 • Handje notenmix

Bereiding: 4 uur op HIGH

 1. De bereiding is heel eenvoudig, snij de schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 1-2 cm.
 2. Schil en snij de ui kleine stukjes.
 3. Spoel alle groenten goed af en snij ze in kleine stukjes.
 4. Maak 100 ml groentebouillon (gebruik een waterkoker en een maatbeker)
 5. Doe alles in de slowcooker behalve de zalm en notenmix.
 6. Deksel dicht en 4 uur op HIGH
 7. De laatste 20 minuten leg je de zalm stukjes bovenop in de slowcooker.
 8. Doe ook nog het handje notenmix in de slowcooker.
 9. Tijd om gezond te eten!
TIP: Besprenkel de zalm in met citroensap voor een betere smaak.

Slowcooker Zoete Aardappel


Extra Tips

 1. Voeg de zalm altijd pas op het einde van de kooktijd erbij anders zal je zalm een pap worden.
 2. Gebruik geen ijzeren voorwerpen in de binnenpot, anders beschadig je de antiaanbaklaag.
 3. De buitenkant en aarde binnenpot van een Crockpot worden heet, gebruik een keukenhanddoek of ovenwanten indien nodig.
 4. Als je nog geen slowcooker hebt ga dan naar onze Crockpot TOP 10.

Alternatief: gepofte zoete aardappel in de Crockpot

Als je het liever simpel wilt kan je ook enkel de zoete aardappelen in je slowcooker maken! Je snijdt half open en kruid ze aan de binnenkant goed in met kruidenkaas. Doe ze goed dicht tegen elkaar en steek ze in aluminiumfolie, net hetzelfde principe zoals gekruide aardappelen in de BBQ. Je steekt gewoon de pot goed vol het gaat niet overkoken. Zet de Crockpot 3-4 uur op HIGH. Als de tijd verstreken is zal je echte BBQ zoete aardappels hebben met kruidenkaas. Gewoonweg om van te watertanden.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *