Skip to main content

Speklapjes Slowcooker

speklapjes slowcooker

Hoe moet je Spek maken in de slowcooker

Op deze pagina het echte recept gemarineerde speklapjes in de slowcooker. Spek maken in de slowcooker werkt een beetje anders dan dat je het gewoon bent met koken in de slowcooker. Eerst en vooral gaan we spek niet 8 uur gaar koken in de slowcooker omdat spek snel gaar is. Verder moet je rekening houden met het feit dat de speklapjes niet krokant zullen zijn als je het in de slowcooker maakt. Je zal eerder dikkere, witachtige en rubberige speklapjes krijgen. Om deze reden braad je het spek eerst 2-3 minuten in de pan op een hoog vuur.


Hierna marineer je de speklapjes en voeg je ze samen met kruiden, bruine suiker, ketjap, een ui en een rode peper, sojasaus in de slowcooker 2 uur op HIGH. Je kan zelf kijken na de bereiding, als je vindt dat de spek voldoende gaar is kan je het serveren. Als je ze nog iets langer wilt koken ga dan je gang. Maar let goed op dat je speklappen niet aan de binnenpot blijven plakken van je slowcooker.

In het onderstaande filmpje buikspek in de slowcooker. (Geen speklapjes) Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

 • 500 gram speklapjes
 • 1 ui
 • 1 rode peper
 • 1 el bruine bastaardsuiker
 • 1 teentje knoflook
 • 3 el sojasaus
 • 2 el ketjapVoorbereiding: 15 min

 1. Braad de spek eerst met boter in een pan op een hoog vuur 2-3 minuten.
 2. Marineer de spek met de bastaardsuiker en ketjap.
 3. Snij de ui in grote ringen. Snij de rode peper en knoflook fijn.
 4. Gooi de spek en daarna alle ingrediënten in de slowcooker.

Bereiding: 2 uur op HIGH

 1. Zet de slowcooker op HIGH en de timer op 2 uur.
 2. Na de 2 uur kijk je even of alles voldoende gekookt is, normaal gezien wel aangezien spek snel klaar is vergeleken met andere gerechten.
 3. Serveer met vers dik gesneden brood.
SERVEERTIP: Serveer met vers dik gesneden brood of een ver gekookte eieren.

Extra Tips

 1. Bak de spekjes altijd eerst even voor in een pan op een hoog vuurtje anders zal je spek rubber van structuur zijn, en niet zo lekker als in een pan. Spek bakt snel dus 2 uur op HIGH moet voldoende zijn.
 2. Een populaire variatie van dit recept is om er een blik rode bonen bij te doen. Zo heb je spek met rode bonen.
 3. Pas altijd goed op tijdens en na de bereiding in je slowcooker, zowel de binnenpot als buitenkant van je Crockpot kan heet worden. Gebruik dus altijd een keukenhandig of ovenwanten om de pot te verplaatsten.
 4. Gebruik nooit metalen voorwerpen, mes, vork of spatels in de binnenpot van je Crockpot, je kan zo de binnenpot beschadigen.
 5. Als je nog geen degelijke slowcooker hebt ga dan naar onze pagina: beste slowcooker. Wij hebben alle slowcookers getest.Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *