Sperziebonen Slowcooker
Overzicht
Hoe maak je sperziebonen in de slowcooker / Crockpot?
Als je nog geen sperziebonen hebt gemaakt in je slowcooker is het nu de tijd! Voor dit recept gebruiken we voorgekookte sperziebonen in blik, Het koken is nodig omdat sperziebonen van nature lectine bevatten, als je dus traag gaat koken kan het zijn dat je achteraf buikpijn krijgt. Vandaar dat we sperziebonen in blik (deze zijn altijd voorgekookt) of voorgekookte sperziebonen gebruiken in de slowcooker. Sperziebonen met bijvoorbeeld spek zijn overheerlijk. Ontdek hier hoe je sperziebonen lekker kookt in de slowcooker. Je kan de sperziebonen ook gewoon zonder de spek maken als je ze zo wilt eten, dit gaat ook en is zeker aangeraden.
Toch raden we aan om ze samen met 1 grote ui, een paar lapjes spek, teentje knoflook, een beetje tomatensaus en 100 ml blokje groentebouillon te bereiden. Je kan er kruiden naar smaak toevoegen van je keuze, we raden peper en zout, cayennepeper aan. Ga naar het recept gemarineerde speklapjes in de slowcooker als je het liever zonder groene sperziebonen maakt. Dit recept is voor 4 personen en geschikt voor een slowcooker van 4.5 tot 6 liter, als je een kleiner model hebt halveer je dit recept. Vul de slowcooker nooit meer dan 3/4.
Ingrediënten:
- 1 kg sperziebonen in blik of voorgekookt
- 1 grote uit
- 1 grote aardappel in blokjes
- 6 – 8 stukjes spek
- 100 ml groentebouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl cayennepeper
- 3 knoflook teentje
- Zout en peper naar smaak
Bereiding: 3 – 4 uur HIGH
- Bak spek altijd eerst een paar minuten in de pan zodat ze een krokante textuur krijgen.
- Leg de spek na het bakken in de slowcooker.
- Zet de Slowcooker 3 – 4 uur op HIGH
- Snij de ui en grote ringen en de aardappel blokjes. (1 – 2 cm)
- Gooi de sperziebonen bovenop het spek in de slowcooker.
- Leg de ui, aardappel en knoflook bovenop.
- Doe het blikje tomaten puree nu ook in de slowcooker.
- Voeg alle kruiden toe en daarna de 100 ml groentebouillon.
- Na 3-4 uur op HIGH kan je de sperziebonen met spek serveren.
Extra Tips
- Pas altijd op met de binnenpot en buitenkant van de slowcooker, deze worden heet tijdens en na de bereiding. Gebruik altijd ovenwanten of een keukenhandoek.
- Gebruik ook nooit ijzeren voorwerpen zoals bestek of spatels, als je dit toch doet kan je de binnenpot beschadigen met als resultaat aankoeken van je gerechten.
- Ga naar onze pagina welke slowcooker kopen voor de beste modellen en suggesties, wij hebben ze allemaal getest. Als je wil kan je natuurlijk ook je slowcooker rechtsbovenaan zoeken in het menu, we hebben zo goed als alle slowcookers getest. Als je liever een specificiek recept zoekt kan je altijd naar onze slowcooker recepten pagina gaan of het recept zoeken in de zoekbalk rechtsboven in het menu.
Geen reacties gevonden