Skip to main content

Sushi Rijst Rijstkoker

Sushi Rijst Rijstkoker

Stappenplan sushirijst maken

Op deze pagina een stappenplan hoe je sushi rijst met een rijstkoker maakt. Als je nog geen rijstkoker hebt ga dan naar onze rijstkoker koopgids, hier vind je de beste modellen.

Sushi rijst is een korte dikke rijstsoort die erg kleverig is zodat de rijst goed kneedbaar is bij elkaar blijft plakken. Voor het maken van sushi rijst wordt altijd rijstazijn gebruikt. Typisch aan sushi is dat het meestal in zeewier wordt opgerold. In de sushirol zit meestal vis of schaaldieren maar ook groenten is populair.


Je hebt bijvoorbeeld sushi met zalm, kabeljauw, scampi’s, krab enz… Meestal wordt bij de sushi sojasaus of wasabi geserveerd. Die laatste genoemde heeft een scherpe pikante smaak. Wat je ook meestal terug ziet bij een sushi schotel is de oranje gember die een lekkere frisse smaak aan de sushi geeft.

Op deze pagina een stappenplan hoe je sushi rijst maakt in de rijstkoker. Er zijn wel een aantal stappen die je moet doen voor het koken namelijk het goed afspoelen met water zodat het overtollige zetmeel verwijderd wordt. Je blijft spoelen tot het water helder is van kleur.

Benodigdheden 3 personen Sushi

 • 2 tot 3 koppen Sushirijst
 • Rijstazijn of sushiazijn
 • Gedroogd zeewier
 • Rijstkoker
 • Zeef en waskom
 • 3 tl witte suiker
 • 2 tl zout

Spoel de sushirijst eerst af met water

 1. Was de sushirijst met water schoon. Je blijft het herhalen tot het spoel water helder van kleur is.
 2. Laat daarna de rijst 30 minuten weken in een kom met koud water.
 3. Nadat het geweken is lek je het even uit in een vergiet.
 4. Doe de 3 kopjes sushirijst in de rijstkoker en voeg er 6 kopjes water bij. De juiste verhouding water / rijst verschilt per rijstkoker dus raadpleeg altijd eerst de gebruikershandleiding van je rijstkoker.
 5. Deksel op de rijstkoker en zet het op koken.
 6. Zodra de rijst gekookt is springt de rijstkoker meestal automatisch op de warmhoudstand.
 7. Belangrijk is dat je het na het koken de rijstkoker uit zen of de binnenpan eruit neemt en het 15 min laat afkoelen / nastomen in de rijstkoker.
 8. Tijdens het nastomen mag je de sushiazijn toevoegen deze moet je eerst wel voorbereiden.
 9. Doe in een pan de rijstazijn en voeg hier 1 tl zout en 3 tl suiker aan toe.
 10. Roer alles tot het goed opgelost is.
 11. Zodra de rijst 15 min afgekoeld is voeg je de rijstazijn erbij roer alles goed door elkaar met de bijgeleverde rijstlepel.
 12. Je sushi rijst is nu klaar om de sushi mee te maken.
 13. Voor het maken van sushi heb je zeewier nodig, zalm, kabeljauw, groente of schaaldieren dit kies je zelf. Je gebruik een bamboe sushimat om de sushi goed te rollen.TIP: De witte kleur tijdens het spoelen is eigenlijk het overtollige zetmeel dat je wegspoelt. We wassen de sushirijst altijd af voor het koken anders gaat het veel kleven maar ook schuimen tijdens het koken.

Onze winnaar Crock Pot CRR4726
Solis Duo Programm 817
Tomado TRC1001S
Bron: https://nl.wikihow.com/Sushi-maken

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sushi

Bekijk ook, witte rijst, bruine rijst, zwarte rijst en risottorijst.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *