Skip to main content

Tikka Masala Slowcooker

Tikka Masala Slowcooker

Kip Tikka Masala in de slowcooker

Op zoek naar het recept: kip takka masala in de slowcooker? Zoek dan niet verder op deze pagina bespreken we Tikka Masala. Tikka Masala is een populair Indisch gerecht en bestaat eigenlijk uit stukjes gebakken gemarineerde kip (chicken tikka) in gekruide kerriesausje. Extra kenmerkend is de yoghurt waar de kip mee gemarineerd wordt. Verder wordt er bijna altijd kurkuma gebruikt in het recept, waardoor de tikka masala zijn bekende geel / oranje kleur krijgt.  Er bestaan 50 verschillende Tikka masala recepten maar wij gaan het meest bekende basis recept bespreken en deze is makkelijk te bereiden in de slowcooker. Dit recept is echt speciaal en vol smaak door de kruiden, in sommige gevallen zit er ook kokosmelk bij maar dit gaan we er niet bij doen in dit basis recept. Let wel op dit recept bevat veel ingrediënten, dit is normaal, welkom in de Indische keuken. Typisch aan Indische recepten is de vele kruiden die erin zitten. Spicy food kan je het wel noemen. In het onderstaand filmpje een Engels filmpje met het recept Tikka Masala Slow cooker. Dit recept is voor 3 – 4 personen.

TIP: Als je gepelde tomaten gebruik giet je best altijd de tomaten af om een te vloeibare saus te voorkomen.

Ingrediënten:

  • 4 Kippenborsten of Kippendijen (In blokjes gesneden)
  • 2 uien
  • 1 bosje koriander
  • 1/3 limoen alleen sap
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 el paprika’s
  • 1 el Gemalen Koriander
  • 1 el Garam Masala
  • 1 el Kurkuma
  • 1 el Komijnzaad
  • 1 rode peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gerookte of gewone paprikapoeder
  • 1 tl gemberpuree of stukje gember van 1 cm
  • 4 teentjes knoflook (of 1 tl chilipoeder)
  • 1 kippenbouillon pan
  • 1 el lichtbruine suiker
  • 200 ml gewone yoghurt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Snufje peper en zout

Voorbereiding: 20 min

  1. Snij de kip in blokjes.
  2. Meng de kippenblokjes met komijn, kurkuma, de paprika kruiden, zout en peper en de yoghurt. Dit is de marinade. Laat dit nu een half uurtje in trekken.
  3. Snijd de uien, gember en knoflook in fijne stukjes.
  4. Verwarm de slowcooker voor op LOW.
  5. Verhit een pan en bak de gekruide kippenblokjes ongeveer 3-4 minuten tot ze een beetje bruin worden rondom.
  6. Leg na het rondom bakken de kippenblokjes in de slow cooker.
  7. Verhit nu de ui, knoflook en gember even in de pan.

Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Leg de inhoud van de pan in de slowcooker bovenop de gemarineerde kippenblokjes.
  2. Doe nu een beetje water 60-80 ml bij de pan en voeg een blokje kippen bouillon toe.
  3. Roer alles in de pan voeg daarna de kippenbouillon bij in de slowcooker.
  4. Doe nu alle ingrediënten in de slowcooker.
  5. Zet de slowcooker 8 uur op LOW.
  6. Tijd om te serveren.

Extra Tips

  1. Let op met de binnenpan van je slowcooker deze kan zeer heet worden! Gebruik ovenwanten of een keukenhanddoek indien nodig.
  2. Gebruik nooit metalen voorwerpen in de binnenpot, als je dit toch doet is er kans op beschadiging.
  3. Als je room of kokosmelk bij dit recept wilt doen, voeg deze dan het laatste kwartier van je tijd bij in de binnenpan. Zet hierna de slowcooker op HIGH en laat nog een kwartiertje tot een halfuur door koken voor de beste resulaten.
  4. Als je nog geen slowcooker of Crockpot hebt ga dan nu naar onze TOP 10 slow cooker.

Bron: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-chicken-tikka-masala

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *