Verschil slowcooker en snelkookpan
SNELKOOKPAN: Eigenlijk is het verschil het vanzelfsprekend een snelkookpan kookt het voedsel snel op een hogere temperatuur meestal 120 °C waardoor het voedsel tot wel 4 keer sneller gekookt wordt. Het voordeel hieraan is dat er meer vitaminen behouden worden. Bekijk onze snelkookpan koopgids voor alle informatie over snelkookpannen. Een snelkookpan vereist dat je erbij blijft tijdens het bereiden. Als de kooktijd verstreken is moet je de pan ook laten ontluchten meestal via de drukregelaar. Als je dit niet doet kan er gevaarlijk hete stoom ontsnappen uit de pan dus opgelet. Hieronder de voordelen van een snelkookpan:
✅ Kookt veel sneller
✅ Vitaminen blijven beter behouden.
✅ Energie efficiënter
✅ Bacteriën worden sneller gedood
✅ Verschillende standen
✅ Groenten en fruit wecken
✅ Duurzaam materiaal gemaakt
SLOWCOOKER: Een slowcooker doet net het omgekeerde het maakt gerechten op een laag vuurtje meestal rond de 95 °C. Hierdoor duurt het veel langer voordat voedsel gaar is. Dankzij deze manier van koken wordt voornamelijk vlees en kip veel zachter dan traditioneel koken of een snelkookpan. Een slowcooker is ideaal voor stoofpotten in te maken. Een slowcooker is ook veel makkelijk in gebruik. Je doet de ingrediënten erin stelt de timer in en je hebt er geen omkijken naar. Hieronder de voordelen van een slowcooker:
✅ Vlees en kip worden ongeëvenaard zacht en mals
✅ Sterkere smaken
✅ Je hebt geen vet nodig
✅ Je moet er niet bij blijven
✅ Gebruiksgemak
✅ Veilig
✅ Aanbranden zo goed als onmogelijk
✅ Je moet niet roeren
✅ Verbruikt minder water
✅ Makkelijk proper te maken
✅ Je kan de pot meestal gebruiken voor ovenschotels.
Welke van de 2 het gezondste?
Geen reacties gevonden