WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Zuurkool uit de Slowcooker

Zuurkool uit de Slowcooker

[toc]

Zuurkool met Rookworst in de slowcooker

We hebben al gerechten gemaakt in een slowcooker maar zuurkool ontbrak nog op onze website. Is het mogelijk om zuurkool te bereiden in een slowcooker of Crockpot? Op deze vraag een duidelijk antwoord. Ja zuurkool kan je koken in de slowcooker! Meer specifiek zuurkoolstampot met rookworst. Je hebt het vast wel eens gegeten en zeer populair op koude winterdagen

Net zoals erwtensoep en hutspot moet je dit gewoon eens proberen als je in het bezig bent van een Crockpot en als het buiten sneeuwt. Je kan ervoor kiezen om de zuurkool met aardappelen of zonder te bereiden in de slowcooker. Typisch aan dit recept is de rook worst en ook de appelstukjes die een extra zoete maar frisse smaak geven bij het recept. Verder mogen de zwarte peperkorrels ook zeker niet ontbreken.


Meestal gebruiken we 200 ml groentebouillon (1 blokje) zodat het gerecht niet te droog eruit komt maar het is ook mogelijk om bier of witte wijn te gebruiken om te smaak nog beter te maken. Het recept is zeer eenvoudig je moet niets voor bakken in de pan. Je moet enkel zien dat je de rookworst op het einde van de kooktijd bijvoegt zodat je rookworst niet overgaar wordt. Het sap van de zuurkool gieten we weg, als je een scherpe smaak wilt kan je een beetje zuurkool sap mee in de slowcooker doen. Dit recept is geschikt voor 4 personen en ideaal voor de Crockpot CR605 (5,7 L). Als je een kleiner model hebt halveer je gewoon de ingrediënten. Bekijk het onderstaand filmpje om duidelijk te zien hou je zuurkool maakt in de slowcooker / Crockpot.

SERVEERTIP: Zoals je ziet in het filmpje perfect combineerbaar met wit stokbrood. Als je er nog ketchup of mayo wilt bijdoen ga je dicht in de buurt komen van een Hot Dog.

https://youtu.be/4Uvwnu9BI24

Ingrediënten:

 • 1 grote pot zuurkool in blik (500 gram)
 • 200 ml groentebouillon 1 blokje (alternatief bier of witte wijn)
 • 800 gram rookworst of Kielbasa (Poolse worst)
 • 2 groene appels in stukjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 el bruine bastaardsuikerBereiding: 8 uur op LOW

 1. De bereiding is heel simpel. Snij de ui, knoflook en appel in kleine stukjes.
 2. Doe alle ingrediënten buiten de rookworst in de slowcooker, en deksel erop.
 3. Zet de slowcooker aan op LOW en de timer op 8 uur.
 4. Als je het sneller wilt kan je de temperatuur op HIGH zetten en de kooktijd op 4 uur.
 5. Op het einde van de kooktijd dus 7,3 uur een half uur voor het opdienen. Snij je eerst de rookworst in dikke schijfjes 1-2 cm en leg je de dik gesneden rookworst schijfjes bovenop de zuurkool en roer je alles goed door elkaar met een houten lepel.
 6. Serveer op met wit stokbrood.

Extra Tips

 1. Dit recept is overheerlijk met wit frans brood (stokbrood).
 2. Ga naar onze slowcooker recepten voor meer keuze.
 3. Let altijd goed op de buitenkant van de slowcooker en ook de binnenpot worden heet, gebruik ovenwanten of een keukenhanddoek.
 4. Vermijdt het gebruik van metalen voorwerpen in, de binnenpot (mes, vork, spatels) zo niet kan je de antiaanbaklaag van de binnenpot beschadigen, met als gevolg dat eten sneller aankoekt.
 5. Als je wilt kan je dit recept ook maken met varkensbuik (spek).
 6. Je kan ook een paar aardappelen bijvoegen als je dat wilt.
INFO: Zuurkool is een bron van vitamine C en B.

zuurkool met rookworst Crockpot


[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0