Voor we beginnen zorg je dat de sukadelappen op kamertemperatuur zijn. Snijd het in blokjes van 1,5 tot 2 cm.
We gaan eerst de kruidenpasta braden in een pan, als je slowcooker of multicooker een braadfunctie heeft gebruik deze dan. Doe olijfolie in de pan en bak de kruidenpasta 7 minuten. Voeg daarna de rundersblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
Bak het een 5-tal minuten in de pan.
Voeg daarna een blik kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar.
De 2 kaneelstokjes erbovenop.
5 kruidnagels en 2 steranijs mogen er ook bij.
Voeg 3 grote lepels tamarinde pasta erbij.
Snufje peper en zout.
Dan nog 2 laurierblaadjes.
Roer alles nog eens goed door elkaar en zet de slowcooker 8 uur op LOW. Je kan het ook 5 uur op HIGH zetten als je wil maar LOW heeft de beste resultaten.
De laatste 45 minuten van de kooktijd voeg je 2 zakjes rijst toe, knip het met een schaar open zeker niet met het zakje erbij!
Roer de rijst goed door de Rendang en laat het verder koken tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Je rijst zal een lekkere rendang aroma krijgen.
Geniet nu van je overheerlijke Indische rendang in de slowcooker.
Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.