Go Back

Rendang Slowcooker

Op deze pagina het populaire recept Rendang Slow cooker. Rundvlees Rendang is een Indonesisch, Maleisisch recept gekend over de hele wereld, en niet voor niets! Het is een van de meest geliefde recepten en mag daarom niet ontbreken op onze website. Ze zeggen soms dat dit recept de koning van alle Curry’s is. Indonesische Rendang is een beroemd gerecht van rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in kokosmelk en een rijke kruidenpasta. CNN heeft een onderzoek gedaan en een POLL gemaakt waaraan alle bezoekers konden deelnemen. Raad eens welk recept op de eerste plaatst stond. Inderdaad Indonesische Rendang stond op de eerste plaats.
Cook Time 8 hours
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen
Calories 550 kcal

Equipment

  • 1 Slowcooker

Ingredients
  

Kruidenpasta

  • 4 st rode pepers
  • 2 st uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1,5 el koriander
  • 1 el Noodmuskaat
  • 2 el citroengras
  • 1 el kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 tl oregano

Curry

  • 1 kg sukadelappen of runderlappen
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 st kaneelstokjes
  • 5 st kruidnagels
  • 2 st steranijs
  • 3 el tamarinde pasta
  • Snufje peper en zout
  • 2 st laurierblaadjes
  • 2 zakjes Rijst laatste 45 minuten

Instructions
 

Kruidenpasta maken

  • Schil de ui, knoflook en gember en hak ze fijn.
  • Verwijder de zaden van de rode pepers en hak de pepers fijn.
  • Doe de ui, knoflook, gember en rode pepers in de hakmolen.
  • 2 eetlepel citroengras erbij.
  • 1,5 eetlepel koriander mag er ook bij.
  • 1 eetlepel komijn erbij en 1 theelepel oregano.
  • Dan nog 2 eetlepels kurkuma erbij.
  • 1 theelepel noodmuskaat erbij.
  • Als laatste mogen er nog 2 el olijfolie bij.
  • Hak het 1 tot 2 minuten fijn met de hakmolen.

Rendang maken

  • Voor we beginnen zorg je dat de sukadelappen op kamertemperatuur zijn. Snijd het in blokjes van 1,5 tot 2 cm.
  • We gaan eerst de kruidenpasta braden in een pan, als je slowcooker of multicooker een braadfunctie heeft gebruik deze dan. Doe olijfolie in de pan en bak de kruidenpasta 7 minuten.
  • Voeg daarna de rundersblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Bak het een 5-tal minuten in de pan.
  • Voeg daarna een blik kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar.
  • De 2 kaneelstokjes erbovenop.
  • 5 kruidnagels en 2 steranijs mogen er ook bij.
  • Voeg 3 grote lepels tamarinde pasta erbij.
  • Snufje peper en zout.
  • Dan nog 2 laurierblaadjes.
  • Roer alles nog eens goed door elkaar en zet de slowcooker 8 uur op LOW. Je kan het ook 5 uur op HIGH zetten als je wil maar LOW heeft de beste resultaten.
  • De laatste 45 minuten van de kooktijd voeg je 2 zakjes rijst toe, knip het met een schaar open zeker niet met het zakje erbij!
  • Roer de rijst goed door de Rendang en laat het verder koken tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Je rijst zal een lekkere rendang aroma krijgen.
  • Geniet nu van je overheerlijke Indische rendang in de slowcooker.
  • Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
  • Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.
Keyword Curry, Kruidenpasta, Runds