Skip to main content

Rendang Slowcooker

Redang Slowcooker

Rundsvlees Curry Rendang in de slowcooker

Op deze pagina het populaire recept Rendang Slow cooker. Rundvlees Rendang is een Indonesisch, Maleisisch recept gekend over de hele wereld, en niet voor niets! Het is een van de meest geliefde recepten en mag daarom niet ontbreken op onze website. Ze zeggen soms dat dit recept de koning van alle Curry’s is. Indonesische Rendang is een beroemd gerecht van rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in kokosmelk en een rijke kruidenpasta. CNN heeft een onderzoek gedaan en een POLL gemaakt waaraan alle bezoekers konden deelnemen. Raad eens welk recept op de eerste plaatst stond. Inderdaad Indonesische Rendang stond op de eerste plaats.

Rendang is overheerlijk in de slowcooker, het gerecht komt er perfect uit. Een slowcooker is de beste keuze om je stoofpotjes te bereiden. Let er wel op dat dit gerecht even duurt om te maken maar als je ons stappenplan volgt zal je begrijpen waarom Rundsvlees rendang een van de populairste recepten ter wereld is. Let er wel op dat dit een pittig recept is. Als je wilt kan je de rode pepers verminderen, je kan uiteraard ook meer pepers bijvoegen als je een echte HOT Rendang wilt. We raden aan het gerecht 6 – 8 uur op LOW te slowcooken voor de beste resultaten, zodat het vlees letterlijk mals uit elkaar valt. Overheerlijk! Hieronder het recept Rendang slow cooker voor 4 tot 6 personen. Hieronder een filmpje waar je een typisch recept Rendang in de slowcooker kunt zien.

Ingrediënten voor de kruidenpasta:

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui (of 4 sjalotten)
  • 2 el citroensap of 2 stengels citroengras
  • 1,5 el verse gember fijngehakt
  • 1,5 el galanga (Thaise gember)
  • 7 verse rode pepers, fijn gesneden
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 tl gemalen laos
  • 1 tl 1 tl kemiriepasta
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl nootmuskaat

Ingrediënten voor de curry

  • 1 kg sukadelappen of runderlappen
  • 1 el olijfolie
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 verse citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el bruine suiker
  • 5 el gedroogde kokosnoot
  • 4 kruidnagels
  • 2 salamblaadjes
  • 2 steranijs
  • 4 kardemompeulen zaden of 4 macadamianoten
  • 2 tl Tamarinde pasta
  • 4 verse kaffir limoenblaadjes
  • 2 tl zout
  • Gestoomde rijst (om te serveren)

Voorbereiding: 30 minuten

  1. Neem alle ingrediënten van de kruidenpasta snij ze in fijne stukjes en doe daarna alles in een blender of mix ze allemaal in een kom met een mixer tot een kleverige kruidenpasta. (Schil de gember altijd en snij de gember in zeer fijne stukjes)
  2. Laat de sukadelappen of runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in blokjes van 2,5 cm.

Bereiding: 8 UUR op stand LOW

  1. Neem een grote braadpan en verhit de olijfolie 2-3 minuten op een laag tot middelhoog vuur. Kook de kruidenpasta ongeveer 5 minuten zodat de kruiden tot smaak komen. Normaal is de kruidenpasta nu iets donkerder van kleur.
  2. Zet het vuur nu iets hoger en voeg de in blokjes gesneden rundsvlees toe in de pan. Bak ze 5 minuten tot ze dichtgeschroeid zijn en een beetje bruin van kleur worden. Je kan extra olijf olie toevoegen indien nodig.
  3. Neem nu de citroengras stengels en gebruik enkel het dikke gedeelte. Het dunne gedeelte snijd je weg. Als je liever citroensap in de plaats hebt kan je deze stap overslaan.
  4. Plet / Kneus de citroengras samen met de kaffir limoenblaadjes en salamblaadjes.
  5. Voeg nu de kokosmelk en alle overige ingrediënten toe aan het vlees in de pan en laat een 3-tal minuten heet worden in de pan.
  6. Neem nu je slowcooker of Crockpot, Doe de volledige rendang erin en zet het deksel er op.
  7. Zet de slowcooker 8 UUR op stand LOW.
  8. Als alles klaar is haal je de oneetbare ingrediënten eruit zoals de salamblaadjes en kaneelstokjes.
  9. Tijd om te genieten van dit overheerlijk recept.
SERVEERTIP: Serveer met plakkerige jasmijnrijst en dompel je volledig onder in dit Indonesisch recept.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *