WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Rendang Slowcooker

rendang-uit-de-slowcooker

[toc]

Rundsvlees Curry Rendang in de slowcooker

Op deze pagina het populaire recept Rendang Slow cooker. Rundvlees Rendang is een Indonesisch, Maleisisch recept gekend over de hele wereld, en niet voor niets! Het is een van de meest geliefde recepten en mag daarom niet ontbreken op onze website. Ze zeggen soms dat dit recept de koning van alle Curry’s is. Indonesische Rendang is een beroemd gerecht van rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in kokosmelk en een rijke kruidenpasta. CNN heeft een onderzoek gedaan en een POLL gemaakt waaraan alle bezoekers konden deelnemen. Raad eens welk recept op de eerste plaatst stond. Inderdaad Indonesische Rendang stond op de eerste plaats. Hieronder een filmpje waar we Indonesische rendang maken in de slowcooker.

Rendang is overheerlijk in de slowcooker, het gerecht komt er perfect uit. Een slowcooker is de beste keuze om je stoofpotjes te bereiden. Let er wel op dat dit gerecht even duurt om te maken maar als je ons stappenplan volgt zal je begrijpen waarom Rundsvlees rendang een van de populairste recepten ter wereld is. Let er wel op dat dit een pittig recept is. Als je wilt kan je de rode pepers verminderen, je kan uiteraard ook meer pepers bijvoegen als je een echte HOT Rendang wilt. We raden aan het gerecht 6 – 8 uur op LOW te slowcooken voor de beste resultaten, zodat het vlees letterlijk mals uit elkaar valt. Overheerlijk! Hieronder het recept Rendang slow cooker voor 4 personen.

Ingrediënten voor de kruidenpasta:

  • 4 rode pepers
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 stukje gember
  • 1,5 el koriander
  • 1 el Noodmuskaat
  • 2 el citroengras
  • 1 el kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 tl oregano



Ingrediënten voor de curry

  • 1 kg sukadelappen of runderlappen
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 3 el tamarinde pasta
  • Snufje peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 zakjes Rijst (laatste 45 minuten)

Kruidenpasta maken:

  1. Schil de ui, knoflook en gember en hak ze fijn.
  2. Verwijder de zaden van de rode pepers en hak de pepers fijn.
  3. Doe de ui, knoflook, gember en rode pepers in de hakmolen.
  4. 2 eetlepel citroengras erbij.
  5. 1,5 eetlepel koriander mag er ook bij.
  6. 1 eetlepel komijn erbij en 1 theelepel oregano.
  7. Dan nog 2 eetlepels kurkuma erbij.
  8. 1 theelepel noodmuskaat erbij.
  9. Als laatste mogen er nog 2 el olijfolie bij.
  10. Hak het 1 tot 2 minuten fijn met de hakmolen.

Bereiding: 8 UUR op stand LOW

  1. Voor we beginnen zorg je dat de sukadelappen op kamertemperatuur zijn. Snijd het in blokjes van 1,5 tot 2 cm.
  2. We gaan eerst de kruidenpasta braden in een pan, als je slowcooker of multicooker een braadfunctie heeft gebruik deze dan. Doe olijfolie in de pan en bak de kruidenpasta 7 minuten.
  3. Voeg daarna de rundersblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Bak het een 5-tal minuten in de pan.

 

  1. Voeg daarna een blik kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar.
  2. De 2 kaneelstokjes erbovenop.
  3. 5 kruidnagels en 2 steranijs mogen er ook bij.
  4. Voeg 3 grote lepels tamarinde pasta erbij.
  5. Snufje peper en zout.
  6. Dan nog 2 laurierblaadjes.
  7. Roer alles nog eens goed door elkaar en zet de slowcooker 8 uur op LOW. Je kan het ook 5 uur op HIGH zetten als je wil maar LOW heeft de beste resultaten.
  8. De laatste 45 minuten van de kooktijd voeg je 2 zakjes rijst toe, knip het met een schaar open zeker niet met het zakje erbij!
  9. Roer de rijst goed door de Rendang en laat het verder koken tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Je rijst zal een lekkere rendang aroma krijgen.
  10. Geniet nu van je overheerlijke Indische rendang in de slowcooker.
  11. Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
  12. Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.



SERVEERTIP: Serveer met plakkerige jasmijnrijst en dompel je volledig onder in dit Indonesisch recept.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

2 Opmerkingen
  1. Klopt het dat dit recept onlangs is aangepast? Ik zou heel graag het recept bemachtigen dat hier eerder stond, want dat was het beste recept dat ik tot nu toe heb gevonden.

    • Hoi, dit recept is ongeveer hetzelfde en proeft ook lekker. Ik heb ergens in de bestanden het oude recept kunnen terugvinden:

      Ingrediënten voor de kruidenpasta:

      4 teentjes knoflook
      1 middelgrote ui (of 4 sjalotten)
      2 el citroensap of 2 stengels citroengras
      1,5 el verse gember fijngehakt
      1,5 el galanga (Thaise gember)
      7 verse rode pepers, fijn gesneden
      1,5 el gemalen koriander
      2 el gemalen komijn
      2 tl gemalen laos
      1 tl 1 tl kemiriepasta
      1 tl kurkuma poeder
      2 el olijfolie
      2 tl nootmuskaat

      Ingrediënten voor de curry

      1 kg sukadelappen of runderlappen
      1 el olijfolie
      2 kaneelstokjes
      1 verse citroengras
      400 ml kokosmelk
      1 el bruine suiker
      5 el gedroogde kokosnoot
      4 kruidnagels
      2 salamblaadjes
      2 steranijs
      4 kardemompeulen zaden of 4 macadamianoten
      2 tl Tamarinde pasta
      4 verse kaffir limoenblaadjes
      2 tl zout
      Gestoomde rijst (om te serveren)

      Voorbereiding: 30 minuten
      1. Neem alle ingrediënten van de kruidenpasta snij ze in fijne stukjes en doe daarna alles in een blender of mix ze allemaal in een kom met een mixer tot een kleverige kruidenpasta.
      (Schil de gember altijd en snij de gember in zeer fijne stukjes)
      2.Laat de sukadelappen of runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in blokjes van 2,5 cm.

      Bereiding: 8 UUR op stand LOW

      3. Neem een grote braadpan en verhit de olijfolie 2-3 minuten op een laag tot middelhoog vuur. Kook de kruidenpasta ongeveer 5 minuten zodat de kruiden tot smaak komen. Normaal is de kruidenpasta nu iets donkerder van kleur.
      Zet het vuur nu iets hoger en voeg de in blokjes gesneden rundsvlees toe in de pan. Bak ze 5 minuten tot ze dichtgeschroeid zijn en een beetje bruin van kleur worden. Je kan extra olijf olie toevoegen indien nodig.
      4. Neem nu de citroengras stengels en gebruik enkel het dikke gedeelte. Het dunne gedeelte snijd je weg. Als je liever citroensap in de plaats hebt kan je deze stap overslaan.
      5. Plet / Kneus de citroengras samen met de kaffir limoenblaadjes en salamblaadjes.
      6. Voeg nu de kokosmelk en alle overige ingrediënten toe aan het vlees in de pan en laat een 3-tal minuten heet worden in de pan.
      7. Neem nu je slowcooker of Crockpot, Doe de volledige rendang erin en zet het deksel er op.
      8. Zet de slowcooker 8 UUR op stand LOW.
      9. Als alles klaar is haal je de oneetbare ingrediënten eruit zoals de salamblaadjes en kaneelstokjes.
      10. Tijd om te genieten van dit overheerlijk recept.

      SERVEERTIP: Serveer met plakkerige jasmijnrijst en dompel je volledig onder in dit Indonesisch recept.

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0