Snijd de broccoli in roosjes en spel ze af. Verwijder het onderste gedeelte van de steel de rest mag mee in de soep.
Schil de ui en versnipper ze in kleine stukjes.
Schil de verse gember en snij hak ze fijn.
Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
Maak 1 liter kippenbouillon met een waterkoker.
Tijd om alles in de slowcooker te gieten.
De ui eerst in de pot en daarna de broccoli.
Bovenop gember.
Dan het blikje kokosmelk en daarbovenop de 1 liter kippenbouillon.
1 tl kurkuma erbij.
Slowcooker nu 4 uur op HIGH.
Zodra de kooktijd verstreken is mix je alles met een staafmixer. Let er wel goed op en als je een aardewerk binnenpot hebt dat je de staafmixer op een lage stand zet zodat de bovenkant van de mixer niet tegen de binnenpot wordt aangezogen. Mix de soep eventueel in een grote kom of kookpot apart.
Serveer warm met volkoren beschuiten.