WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Broccolisoep Slowcooker

broccolisoep Crockpot

[toc]

Broccolisoep met kokosmelk in de Crockpot

Ik heb al veel broccolisoep gemaakt afgelopen jaar en net omdat we verschillende verzoeken hebben ontvangen om broccolisoep in de slowcooker te maken gaan we dit net dat vandaag doen. Broccoli is één van de gezondste groente boordevol Vitamine C, Calcium, ijzer en bèta-caroteen. Het draagt bij aan het de spijsvertering, celreparatie en celbescherming. Dit broccoli soep slowcooker recept is dus ideaal om je immuunsysteem op te krikken en perfect voor de koude winterdagen.Het recept is heel simpel te maken, je snijdt de broccoli in roosjes en spoelt ze af. Je snijdt enkel het onderste gedeelte van de stam weg, de steel gaat dus volledig mee in de soep. Hier zitten trouwens de meeste vitamines in dus het zou zonde zijn om deze weg te gooien. Als je nog meer soepgerechten voor in de slowcooker wilt neem dan zeker een kijkje bij onze recepten: Erwtensoep, Aspergesoep, pompoensoep, groentesoep en preisoep.

TIP: Als je wilt kan je een half blik kokosmelk erbij doen. Dit hangt af van je eigenvoorkeur. Denk er wel aan als je dit doet dat je 200 ml extra bouillon erbij doet zodat er genoeg water in de soep zit.

Om extra smaak toe te voegen aan deze broccolisoep voegen we 50 gram verse gember toe die je in kleine stukjes fijnhakt. Tot slot voegen we 1 blik kokosmelk toe om het recept een extra frisse maar zoete smaak te geven. Kokosmelk is perfect combineerbaar met broccoli.

Zoals je kan zien op de foto mixen we op het einde alles voorzichtig in de Crockpot. Als je Crockpot van aardewerk is moet je wel opletten dat je de binnenpot niet beschadigt met de staafmixer. Je kan eventueel de soep overgieten in een andere kom of kookpot en deze hierin mixen. Dit recept is voor ongeveer 4 – 5 porties. Wij hebben deze broccolisoep in de Crockpot CR026X (5 L) gemaakt. Dit recept past ook perfect in de CR605 (5,7 L). Als je een kleine Crockpot hebt van 3,5 liter verminder dan de ingrediënten en de bouillon tot het maximum ¾ gevuld is.

broccolisoep slowcooker

Ingrediënten:

 • 2 broccoli stronken (ongeveer 1 kilo)
 • 50 gram verse gember (fijngehakt)
 • 1000 ml kippenbouillon (1 blokje)
 • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
 • 1 tl kurkuma
 • 1 kleine rode of gewone uiVoorbereiding: 15 minuten

 1. Snijd de broccoli in roosjes en spel ze af. Verwijder het onderste gedeelte van de steel de rest mag mee in de soep.
 2. Schil de ui en versnipper ze in kleine stukjes.
 3. Schil de verse gember en snij hak ze fijn.
 4. Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
 5. Maak 1 liter kippenbouillon met een waterkoker.
 6. Tijd om alles in de slowcooker te gieten.

Bereiding: 4 uur op HIGH            

 1. De ui eerst in de pot en daarna de broccoli.
 2. Bovenop gember.
 3. Dan het blikje kokosmelk en daarbovenop de 1 liter kippenbouillon.
 4. 1 tl kurkuma erbij.
 5. Slowcooker nu 4 uur op HIGH.
 6. Zodra de kooktijd verstreken is mix je alles met een staafmixer. Let er wel goed op en als je een aardewerk binnenpot hebt dat je de staafmixer op een lage stand zet zodat de bovenkant van de mixer niet tegen de binnenpot wordt aangezogen. Mix de soep eventueel in een grote kom of kookpot apart.
 7. Serveer warm met volkoren beschuiten.
TIP: In principe bepaal je zelf hoe sterk de soep is, als je een straffe broccolisoep wilt kan gebruik je iets minder water bijvoorbeeld 800 ml bouillon. Uiteraard als je bijvoorbeeld een kleine Crockpot hebt zoals de CR060 (3,5 L) dan verminder je de ingrediënten en bouillon zodat het tot maximum ¾ gevuld. Ga hier niet over anders kan je slowcooker overlopen.

broccolisoepExtra Tips

 1. Als je wilt kan je er 2 teentjes knoflook bij doen. Wij hebben het weggelaten in ons recept omdat we dit lekkerder vinden.
 2. Je kan er eventueel een handje ongebrande amandelen bij doen deze hak je fijn en gooi je nadat de soep gemixt is in de pot.
 3. Pas op met de mixer, zeker als deze als de kop van ijzer is kan je de binnenpot beschadigen. Dit kan je voorkomen door de staafmixer op een lage stand te zetten zodat je niet de onderkant raakt van je binnenpot.
 4. Als je nog geen slowcooker hebt ga dan nu naar onze pagina: beste slowcookers.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1032,439,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0