Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen, zet het nooit rechtstreeks van de koelkast in de slowcooker want dit heeft een nadelig effect op de kooktijd.
Snijd de uien in grote ringen, de paprika mag in kleine blokjes.
Leg de uien onderaan in de slowcooker.
Bovenop de paprika, knoflook en dan de runderlappen.
Leg de laurierblaadjes en tijm boven op de runderlappen.
Giet de runderbouillon erbij.
Blik tomaten er bovenop.
Roer alles een beetje met een houten lepel!
Paprika poeder en karwijzaad erbij.
Doe er voldoende peper en zout bij.
Zet de slowcooker 8 uur op LOW of 4-5 uur op HIGH.
Als je de slowcooker op LOW zet is het vlees malser en heeft het gerecht een sterkere smaak.
Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
Roer na 3 uur alles goed door elkaar.
De laaste 45 minuten van de kooktijd giet je de rijst los erbij dus zeker niet in het zakje.
Roer alles goed door elkaar.
De rijst zal het vocht absorberen en een lekkere Goulash aroma krijgen.
Serveer op, je zal merken dat het vlees zo zacht is je kan het uit elkaar trekken met een vork.
Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.