Go Back

Goulash Slowcooker

Goulash is een Hongaarse nationale schotel gekend als goelasj dat eigenlijk niets meer is als een vleesstoofpot. Als je al eens Goulash hebt gemaakt weet je dat je het uren moet laten sudderen zodat het gerecht tot de perfecte smaak komt. Iedereen heeft ooit wel eens goulash gegeten, ikzelf eet goulash heel graag met frietjes. Het is gewoon overheerlijk. Op deze pagina gaan we dit recept bespreken maar dan de Goulash in de slowcooker. Een slow cooker of Crockpot is de ideale kookmanier voor goulash in te bereiden. Een slowcooker suddert de gerechten voor een lange tijd op 80 of 90 °C. Het gerecht duurt 8 uur om te maken maar het is heel simpel om te bereiden in een slowcooker.
Cook Time 8 hours
Course Hoofdgerecht, stoofpot
Cuisine Hongaars
Servings 4 personen
Calories 385 kcal

Equipment

  • 1 Slowcooker

Ingredients
  

  • 550 gr Runderlappen
  • 3 st Uien
  • 1 st Groene paprika
  • 1 st Rode paprika
  • 70 gr Tomaten puree
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 300 ml Runderbouillon of een blik gepelde tomaten van 500 gr
  • 1 st Laurierblaadje
  • 1,5 tl Karwijzaad
  • 2 tl Tijm
  • Snufje zwarte peper en zout
  • 2 el Bloem
  • Rijst

Instructions
 

  • Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen, zet het nooit rechtstreeks van de koelkast in de slowcooker want dit heeft een nadelig effect op de kooktijd.
  • Snijd de uien in grote ringen, de paprika mag in kleine blokjes.
  • Leg de uien onderaan in de slowcooker.
  • Bovenop de paprika, knoflook en dan de runderlappen.
  • Leg de laurierblaadjes en tijm boven op de runderlappen.
  • Giet de runderbouillon erbij.
  • Blik tomaten er bovenop.
  • Roer alles een beetje met een houten lepel!
  • Paprika poeder en karwijzaad erbij.
  • Doe er voldoende peper en zout bij.
  • Zet de slowcooker 8 uur op LOW of 4-5 uur op HIGH.
  • Als je de slowcooker op LOW zet is het vlees malser en heeft het gerecht een sterkere smaak.
  • Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
  • Roer na 3 uur alles goed door elkaar.
  • De laaste 45 minuten van de kooktijd giet je de rijst los erbij dus zeker niet in het zakje.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • De rijst zal het vocht absorberen en een lekkere Goulash aroma krijgen.
  • Serveer op, je zal merken dat het vlees zo zacht is je kan het uit elkaar trekken met een vork.
  • Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.
Keyword Runds, Vleesstoofpot