[toc]
Goulash in de slowcooker is een heerlijk stoofpotje
Goulash is een Hongaarse nationale schotel gekend als goelasj dat eigenlijk niets meer is als een vleesstoofpot. Als je al eens Goulash hebt gemaakt weet je dat je het uren moet laten sudderen zodat het gerecht tot de perfecte smaak komt. Iedereen heeft ooit wel eens goulash gegeten, ikzelf eet goulash heel graag met frietjes. Het is gewoon overheerlijk. Op deze pagina gaan we dit recept bespreken maar dan de Goulash in de slowcooker. Een slow cooker of Crockpot is de ideale kookmanier voor goulash in te bereiden. Een slowcooker suddert de gerechten voor een lange tijd op 80 of 90 °C. Het gerecht duurt 8 uur om te maken maar het is heel simpel om te bereiden in een slowcooker.
Je legt gewoon alle ingrediënten in de slowcooker samen met de kruiden en dan zet je gewoon het deksel erop en laat je het gerecht 8 uur op LOW gaar worden. Je kan kiezen om de rundvleesblokjes eerst een paar minuten in een pan te schroeien zodat ze mooi bruin zijn aan de buitenkant. Op deze manier blijft het vocht ook beter in het vlees en zo ben je zeker dat je geen droge rundvleesblokjes hebt na de bereiding. Hieronder onze recept video van goulash in de slowcooker:
Ingrediënten:
- 500 – 600 gram runderlappen
- 3 uien
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 70 gram tomaten puree of een blikje.
- 2 tl paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 300 ml runderbouillon of een blik gepelde tomaten van 500 gr
- 1 laurierblaadje.
- 1,5 tl karwijzaad
- 2 tl tijm
- Snufje zwarte peper en zout
- 2 el bloem
Bereiding: 8 uur op stand LOW
- Goulash maken in de slowcooker is makkelijk.
- Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen, zet het nooit rechtstreeks van de koelkast in de slowcooker want dit heeft een nadelig effect op de kooktijd.
- Snijd de uien in grote ringen, de paprika mag in kleine blokjes.
- Leg de uien onderaan in de slowcooker.
- Bovenop de paprika, knoflook en dan de runderlappen.
- Leg de laurierblaadjes en tijm boven op de runderlappen.
- Giet de runderbouillon erbij.
- Blik tomaten er bovenop.
- Roer alles een beetje met een houten lepel!
- Paprika poeder eb Karwijzaad erbij.
- Doe er voldoende peper en zout bij
- Zet de slowcooker 8 uur op LOW of 4-5 uur op HIGH.
- Als je de slowcooker op LOW zet is het vlees malser en heeft het gerecht een sterkere smaak.
- Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
- Roer na 3 uur alles goed door elkaar.
- De laaste 45 minuten van de kooktijd giet je de rijst los erbij dus zeker niet in het zakje.
- Roer alles goed door elkaar.
- De rijst zal het vocht absorberen en een lekkere Goulash aroma krijgen.
- Serveer op, je zal merken dat het vlees zo zacht is je kan het uit elkaar trekken met een vork.
- Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.
[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.