Skip to main content

Goulash Slowcooker

Goulash Slowcooker

Goulash in de slowcooker is een heerlijk stoofpotje

Goulash is een Hongaarse nationale schotel gekend als goelasj dat eigenlijk niets meer is als een vleesstoofpot. Als je al eens Goulash hebt gemaakt weet je dat je het uren moet laten sudderen zodat het gerecht tot de perfecte smaak komt. Iedereen heeft ooit wel eens goulash gegeten, ikzelf eet goulash heel graag met frietjes. Het is gewoon overheerlijk. Op deze pagina gaan we dit recept bespreken maar dan de Goulash in de slowcooker. Een slow cooker of Crockpot is de ideale kookmanier voor goulash in te bereiden. Een slowcooker suddert de gerechten voor een lange tijd op 80 of 90 °C. Het gerecht duurt 8 uur om te maken maar het is heel simpel om te bereiden in een slowcooker.

Je legt gewoon alle ingrediënten in de slowcooker samen met de kruiden en dan zet je gewoon het deksel erop en laat je het gerecht 8 uur op LOW gaar worden. Je kan kiezen om de rundvleesblokjes eerst een paar minuten in een pan te schroeien zodat ze mooi bruin zijn aan de buitenkant. Op deze manier blijft het vocht ook beter in het vlees en zo ben je zeker dat je geen droge rundvleesblokjes hebt na de bereiding. Hieronder een filmpje goulash in de slowcooker. Hieronder een Engels filmpje waar je duidelijk op kunt zien hoe je goulash in de slowcooker / Crockpot maakt:

Ingrediënten:

  • 500 – 600 gram runderlappen
  • 3 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 70 gram tomaten puree of een blikje.
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml runderbouillon of een blik gepelde tomaten van 500 gr
  • 1 laurierblaadje.
  • 1,5 tl karwijzaad
  • 2 tl tijm
  • Snufje zwarte peper en zout
  • 2 el bloem

Voorbereiding: 20 minuten

  1. Was de paprika’s en snij ze in stukjes
  2. Schil de uien en knoflook en snij ze in ook in stukjes.
  3. Snij de runderlappen in blokjes van 2 – 2.5 cm en haal de blokjes door de bloem.
  4. Verwarm de rundsvleesblokjes in een pan en verschroei ze 3-4 minuten rondom tot ze bruin zijn. Dit doen we zodat de rundsvleesblokjes niet te droog worden tijdens het lange slow kook proces.

Bereiding: 8 uur op stand LOW

  1. Leg de uien en paprika’s eerst in de slowcooker.
  2. Roer de tomatenpuree samen met alle kruiden, uien en paprika’s goed door elkaar. (Wacht met het laurierblaadje.)
  3. Leg de rundsvleesblokjes bovenop en voeg de 300 ml runderbouillon hier ook bovenop of 1 blik gezeefde tomaten. Je kunt kiezen wat je het lekkerst vindt. Het beste is met 1 blik gezeefde tomaten van
  4. Doe daarna de knoflook erbij en het laurierblaadje.
  5. Een snufje peper en zout erbij en doe nu het deksel dicht van de slow cooker.
  6. Zet de slowcooker 8 uur op stand LOW, je goulash gaan nu op een laag vuurtje sudderen voor lange tijd. De smaken blijven extra bewaard door de lage temperatuur.
  7. Je kan de goulash nu serveren.
SERVEERTIP: Serveer met frietjes en sla of serveer met rijst.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *