Laat eerst de kippendijen op kamertemperatuur komen. We gebruiken nooit kippendijen die nog koud zijn anders duurt het nog langer eer het gerecht klaar is.
Dep de kippendijen af met keukenpapier en kruid ze goed in met zwarte peper.
Maak kippenbouillon met 200 ml water. Gebruik een waterkoker om het water snel op te warmen. (zie onze video bovenaan)
Voeg daarna de sambal bij de bouillon.
Doe 6 eetlepels pindakaas bij de bouillon.
Doe eerst de ui samen met de knoflookteentjes in de slowcooker.
Je kan de kippendijen vooraf braden in een pan maar wij doen het rechtstreeks erin de resultaten zijn uitstekend. Als je ze in de pan bakt kan je de bouillon maken in de pan.
Bovenop de uien leg je de kippendijen. Dit doen we zodat de kip niet te fel blijft kleven aan de pot.
Pers de limoen uit boven de kippendijen.
Giet de pindabouillon in de slowcooker samen met de chilisaus, ketjap en Thaise rode currypasta en gember.
Kruid het goed in met Kurkuma.
Zet de Slowcooker 4 uur op HIGH.
De eerste 2 uur haal je het deksel nooit van de pot anders gaat er te veel warmte verloren.
Na 2 uur koken voeg je de kokosmelk erbij. Giet het gewoon in de pot en roer alles nog eens goed door elkaar.
Voeg de laatste 40 minuten 1 of 2 zakjes rijst erbij. Doe ze los in de slowcooker dus niet in het zakje. De rijst zal het vocht absorberen. Hoe meer rijst hoe minder loperig het recept is.
Tijd om te genieten van lekker smeuïge pindakip uit de slowcooker.