Skip to main content

Pindakip Slowcooker

Pindakip Slowcooker

Recept: Slow Cooker Thaise Pinda Kip

Alweer een kip recept in de slowcooker! Deze keer Pindakip. Lekker smeuïge pindakaas met pulled kip is een zeer goede combinatie. Het lijkt een beetje op saté saus maar dan beter en anders. Er bestaan verschillende varianten van dit recept. Zo heb je er met sperziebonen maar op deze pagina gaan we de Thaise variant bespreken. Deze bevat meestal kokosmelk en beetje limoensap, knoflook en zoute chilisaus. Ook peperen we de kippendijen goed in met zwarte peper. We willen een heerlijke spicy pittig Thaise recept maken van deze pinda stoofpot uit de slowcooker.

Op deze website kan je nog veel meer vergelijkebare recepten vinden zoals: Kip Pilav, Roti, Tikka Masala en het bekende Pulled Chicken. Allemaal ideaal voor in de slowcooker of Crockpot!


TIP: Als je graag wilt experimenteren en groenten zoals paprika of sperziebonen wilt toevoegen ga gerust je gang. Alles is mogelijk in deze stoofpot. Als je de echte smaak van dit recept wilt ervaren gebruik dan enkel de ingrediënten die aanbod komen in dit pinda recept.

De kruidenmix, kokosmelk en pindakaas zorgen voor een zoete maar pikante aroma die je gewoonweg moet geproefd hebben. Je zal binnenkort begrijpen waarom wij dit recept in de hemel prijzen. We serveren deze pindakip altijd met rijst die we op het einde van de kooktijd bij in de Crockpot voegen (los uit de zakjes).

Dit recept is voor 4 personen en ideaal voor bijvoorbeeld de Crockpot CR 605. Als je een kleiner model hebt, halveer je de ingrediënten.

Hieronder een filmpje in het Engels om duidelijk te zien hoe je dit Thaise pinda chicken recept moet maken in de slowcooker / Crockpot.

Ingrediënten:

 • 1 kg kippendijen
 • 6 grote eetlepels pindakaas
 • 2 uien (in grote ringen gesneden)
 • 4 teentjes knoflook
 • Zwarte peper
 • 2 tl sambal
 • 50 ml ketjap
 • 2 el sojasaus
 • 100 ml kokosmelk
 • ½ limoensap
 • 1 blokje kippenbouillon (100ml water in pan)
 • 2 el gemberpoeder of 2 blokje van 1 cm fijn gesneden gember
 • 4 el zoete chilisaus
 • 4 el Thaise rode currypastaVoorbereiding: 20 min

 1. Laat eerst de kippendijen op kamertemperatuur komen.
 2. Snij alle groenten in stukjes.
 3. Dep de kippendijen af met keukenpapier en kruid ze goed in met zwarte peper.
 4. Zoals altijd met kiprecepten in de slowcooker braden we de kippendijen even voor in een pan. Braad ze 4-5 minuten rondom bruin. Je moet de kippendijen niet snijden. Het vlees valt letterlijk van het botje na de bereiding let er wel op dat je de knookjes uit het gerecht vist na de kooktijd slik deze sowieso nooit in.
 5. Na het braden leg je de kip in de slowcooker.
 6. Maak de kippenbouillon in de hete pan (waarin je de kippendijen hebt gebraad) en gebruik 100 ml water
 7. Zet de Slowcooker / Crockpot op HIGH (om voor te verwarmen)

Bereiding: 8 uur op LOW

 1. Gooi alle ingrediënten buiten de rijst en de kokosmelk in de slowcooker.
 2. Zet de temperatuur op stand LOW en stel de timer in op 8 uur.
 3. Als je dit wilt kan je de temperatuur op HIGH en 4 uur zetten de resultaten zijn ongeveer hetzelfde. Bij LOW ga je de smaken iets meer proeven en de kip gaat nog zachter zijn, dus HIGH gebruiken we als we beperkte tijd hebben om het recept te maken.
 4. Op het einde van de kooktijd (laatste half uur) gieten we de kokosmelk erbij en ook de 2 zakjes rijst mogen erbij, snij ze uit het zakje zodat de rijst los in de slowcooker al het vocht absorbeert. Je rijst zal echt een marinade krijgen op deze manier.
 5. Tijd om te serveren en te smullen.
TIP: De kokosmelk en rijst voegen we pas het laatste half uur van de kooktijd toe, anders zal je recept te romig worden en door de rijst zal al het vocht geabsorbeerd worden en net in een droge pap veranderen.Extra Tips

 1. Als je kiprecepten maakt in de slowcooker gebruik je kippendijen of kippenbouten. We vermijden kippenborst omdat deze snel gaar is en dus te droog wordt in een slowcooker.
 2. Je kan de sambal en ketjap weglaten als je het liever minder pikant hebt.
 3. Als je dat wilt, kan je 2 el bruine bastaardsuiker toevoegen om het gerecht nog zoeter te maken.
 4. De buitenkant van de slowcooker maar ook de binnenpot zelf wordt heet, dus gebruik altijd een keukenhanddoek of ovenwanten als je deze wilt verplaatsen.
 5. Gebruik nooit metalen voorwerpen (mes, vork spatels) in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
 6. Bezoek onze pagina Welke slowcooker kopen voor de beste modellen en alle vragen i.v.m. slowcookers.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *