Skip to main content

Pindakip Slowcooker

Pindakip Slowcooker

Recept: Slow Cooker Thaise Pinda Kip

Alweer een kip recept in de slowcooker! Deze keer Pindakip. Lekker smeuïge pindakaas met pulled kip is een zeer goede combinatie. Het lijkt een beetje op saté saus maar dan beter en anders. Er bestaan verschillende varianten van dit recept. Zo heb je er met sperziebonen maar op deze pagina gaan we de Thaise variant bespreken. Deze bevat meestal kokosmelk en beetje limoensap, knoflook en zoute chilisaus. Ook peperen we de kippendijen goed in met zwarte peper. We willen een heerlijke spicy pittig Thaise recept maken van deze pinda stoofpot uit de slowcooker.

Op deze website kan je nog veel meer vergelijkebare recepten vinden zoals: Kip Pilav, Roti, Tikka Masala en het bekende Pulled Chicken. Allemaal ideaal voor in de slowcooker of Crockpot!


TIP: Als je graag wilt experimenteren en groenten zoals paprika of sperziebonen wilt toevoegen ga gerust je gang. Alles is mogelijk in deze stoofpot. Als je de echte smaak van dit recept wilt ervaren gebruik dan enkel de ingrediënten die aanbod komen in dit pinda recept.

De kruidenmix, kokosmelk en pindakaas zorgen voor een zoete maar pikante aroma die je gewoonweg moet geproefd hebben. Je zal binnenkort begrijpen waarom wij dit recept in de hemel prijzen. We serveren deze pindakip altijd met rijst die we op het einde van de kooktijd bij in de Crockpot voegen (los uit de zakjes).

Dit recept is voor 4 personen en ideaal voor bijvoorbeeld de Crockpot CR 605. Als je een kleiner model hebt, halveer je de ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen
  • 6 el pindakaas
  • 2 uien
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal
  • 50 ml ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 blokje gember (1cm)
  • 4 el zoete chilisaus
  • 4 el Thaise rode currypasta
  • Zwarte peper



Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Laat eerst de kippendijen op kamertemperatuur komen. We gebruiken nooit kippendijen die nog koud zijn anders duurt het nog langer eer het gerecht klaar is.
  2. Dep de kippendijen af met keukenpapier en kruid ze goed in met zwarte peper.
  3. Maak kippenbouillon met 200 ml water. Gebruik een waterkoker om het water snel op te warmen.(zie onze video bovenaan)
  4. Voeg daarna de sambal bij de bouillon.
  5. Doe 6 eetlepels pindakaas bij de bouillon.
  6. Doe eerst de ui samen met de knoflookteentjes in de slowcooker.
  7. Je kan de kippendijen vooraf braden in een pan maar wij doen het rechtstreeks erin de resultaten zijn uitstekend. Als je ze in de pan bakt kan je de bouillon maken in de pan.
  8. Bovenop de uien leg je de kippendijen. Dit doen we zodat de kip niet te fel blijft kleven aan de pot.
  9. Pers de limoen uit boven de kippendijen.
  10. Giet de pindabouillon in de slowcooker samen met de chilisaus, ketjap en Thaise rode currypasta en gember.
  11. Kruid het goed in met Kurkuma.
  12. Zet de Slowcooker 4 uur op HIGH.
  13. De eerste 2 uur haal je het deksel nooit van de pot anders gaat er te veel warmte verloren.
  14. Na 2 uur koken voeg je de kokosmelk erbij. Giet het gewoon in de pot en roer alles nog eens goed door elkaar.
  15. Voeg de laatste 40 minuten 1 of 2 zakjes rijst erbij. Doe ze los in de slowcooker dus niet in het zakje. De rijst zal het vocht absorberen. Hoe meer rijst hoe minder loperig het recept is.
  16. Tijd om te genieten van lekker smeuïge pindakip uit de slowcooker.
pindakip-uit-de-slowcooker
TIP: De kokosmelk en rijst voegen we pas het laatste half uur van de kooktijd toe, anders zal je recept te romig worden en door de rijst zal al het vocht geabsorbeerd worden en net in een droge pap veranderen.



Extra Tips

  1. Als je kiprecepten maakt in de slowcooker gebruik je kippendijen of kippenbouten. We vermijden kippenborst omdat deze snel gaar is en dus te droog wordt in een slowcooker.
  2. Je kan de sambal en ketjap weglaten als je het liever minder pikant hebt.
  3. Als je dat wilt, kan je 2 el bruine bastaardsuiker toevoegen om het gerecht nog zoeter te maken.
  4. De buitenkant van de slowcooker maar ook de binnenpot zelf wordt heet, dus gebruik altijd een keukenhanddoek of ovenwanten als je deze wilt verplaatsen.
  5. Gebruik nooit metalen voorwerpen (mes, vork spatels) in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
  6. Bezoek onze pagina Welke slowcooker kopen voor de beste modellen en alle vragen i.v.m. slowcookers.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Extra video pindakip slowcooker

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *