Skip to main content

Pulled Chicken Slowcooker

Pulled Chicken met de slowcooker

Pulled chicken slowcooker chipotle recept

Probeer dit recept als alternatief op pulled pork in de slowcooker. Pulled Chicken is ideaal om je vriend of vriendin te verassen. Het zit vol met proteïne en is gezonder als vlees. De kipt is zo zacht dat de kip letterlijk uit elkaar valt.

Pulled chicken slowcooker is zo populair dat we genoodzaakt waren om dit recept hier voor eens en altijd op onze website te zetten. Pulled Chicken is heel eenvoudig te bereiden op deze pagina vind je alle ingrediënten maar het stappenplan zodat je pulled chicken in de slowcooker maakt als een echte chef-kok. De kip wordt letterlijk in zijn eigen sap gaar en behoud alle smaak. Vandaar dus dat dit de beste manier is om dit recept te maken.

Een slowcooker is de perfecte tool voor stoofpotten en gerechten die lang moeten “sudderen”. Op een laag vuurtje het eten gaar maken voor lange tijd is de manier waarop een slowcooker dit doet. Typisch aan dit gerecht is dat de kip volledig uit elkaar valt na de bereiding, vandaar de naam pulled chicken. Er zijn ook varianten waar je de pulled chicken in een broodje doet met saus, maar dit is niet in de slowcooker. Hieronder alvast een filmpje pulled chicken in de slowcooker.

Ingrediënten:

  • 8 kippendijen (800gram)
  • 2 uien, gesneden in halve ringen
  • 1 paprika
  • 4 dikke eetlepels barbecuesaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml Kippenbouillon (1 blokje)
  • 2 el chipotle
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el bastaardsuiker
  • 1 limoen geperst
  • 2 el harissa
  • 1 korianderblaadje
  • Rijst
Pulled Chicken Slowcooker

Voorbereiding: 20 min

  1. Laat de kippendijen op kamertemperatuur komen
  2. Zet de slowcooker op stond LOW.
  3. Verhit 1 el plantaardige olie in een pan
  4. Bak de kip 2-3 minuten rondom bruin, zodat het dichtschroeit en de kip niet droog wordt tijdens de bereiding in de slow cooker.
  5. Schil de uien, en snijd ze in halve ringen.
  6. Was en snijd de paprika’s in blokjes.
  7. Snij de knoflook in kleine stukjes.
  8. Kruid de kippendijen samen met de barbecuesaus.

Bereiding: 6-8 uur op stand LOW

  1. De slowcooker staat al op LOW, leg nu de uien en de paprika’s op de bodem van de slow cooker.
  2. Leg de kippendijen bovenop de ui en paprika’s.
  3. Leg de knoflook stukjes bovenop de kip.
  4. Doe de 100 ml Kippenbouillon erbij.
  5. Voeg daarna de 2 el chipotle en 1 el bastaardsuiker toe.
  6. Voeg nu de 2 el harissa toe en het geperst limoensap.
  7. Voeg het 1 korianderblaadje toe.
  8. Laat nu alles Slow cooker 6 uur op stand LOW.
  9. Check om te zien of de kip goed gaar is, dit is eenvoudig te zien, als je met een vork de kip bijna uit elkaar kunt trekken is het gerecht voldoende gaar. Zo niet en als de pulled chicken niet te droog aanvoelt kan je de pulled chicken nog 1-2 uur extra op LOW in de slowcooker laten doorgaren.
  10. Vergeet niet apart rijst te maken bij dit gerecht, het best gebruik je gewone rijst dus geen jasmijnrijst.
Pulled Chicken Crockpot
SERVEERTIP: Overheerlijk met gewone witte rijst.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052
resultaten pulled chicken slowcooking


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *