WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Coq au vin Slowcooker

coq-au-vin-in-de-slowcooker

[toc]

Kip met rode wijn (Bourgogne) in de Crockpot

In deze Franse stoofpot gaan we haan of kip in wijn maken letterlijk vertaald: “Coq au vin”. Dit gerecht is zeer eenvoudig te maken met een slowcooker. Meer zelfs een slowcooker is de beste manier om de kip ongeëvenaard mals te laten worden. Als de kooktijd om is zal de kip volledig van het botje vallen. Ik was echt onder de indruk dat kip zo lekker kon proeven. Bekijk ons recept pulled chicken en Het Frans recept Boeuf Bourguignon dat ook zoals de Coq au vin in wijn wordt gaar gestoofd voor heerlijke aroma’s. Bekijk het onderstaand filmpje om duidelijk te zien hoe we Coq au vin uit de slowcooker maken:TIP: Dit recept past perfect samen met aardappeltjes of aardappelpuree.

Typische ingrediënten van Coq au vin zijn knoflook, ui, winterpeen, spekblokjes en champignons. We doen er een beetje extra kippenbouillon bij omdat we we maar 150 ml rode wijn gebruiken. Op het einde van de kooktijd voegen we de rijst en champignons toe. De rijst zal al het sap absorberen dus je zal geen natte brei hebben zodra de rijst gaar is.

Coq au vin is eigenlijk zo lekker en ik moet dit meer gaan toepassen. Net zoals stoofvlees met bier zorgen de aroma’s van wijn dat de kip een lekkere fruitige smaak krijgt. Overdrijf wel niet te veel met de wijn, door de lage temperaturen vervliegt de alcohol minder snel dan bij traditioneel koken.

Dit recept is gemaakt met de Crockpot CR026X onze favoriet. Je kan het ook maken in de CR605. Als je een kleiner model gebruik verminder dan de ingrediënten, vul de binnenpot nooit meer dan ¾ om overlopen te voorkomen.

Ingrediënten:

 • 1 kg kippendijen
 • 1 pakje spekblokjes (200 gr)
 • 150 ml rode wijn (Bourgogne)
 • 2 uien
 • 2 winterpeen
 • 250 gr champignons
 • 4 teentjes knoflook
 • 6 jeneverbessen
 • Blikje tomatenpuree (70 gr)
 • 200 ml kippenbouillon
 • 2 takjes verse tijm
 • 2 laurierblaadjes
 • Peper en zoutBereiding: 5 uur op HIGH

 1. Laat de kippendijen eerst op kamertemperatuur komen. We gebruiken nooit te koud vlees anders duurt het opwarmen in de slowcooker langer.
 2. Snijd de ui in grote ringen, de wortel in grote stukjes. De knoflook kap je fijn.
 3. Leg de ui samen met de winterpeen en knoflook onderaan in de slowcooker.
 4. Daar bovenop de kippendijen. Verdeel ze mooi langs elkaar.
 5. 2 laurierblaadjes en 2 tijmtakjes erbij.
 6. De jeneverbessen mogen er ook bij.
 7. De champignons mogen er ook in. Wij hebben er gedroogde paddenstoelen bijgedaan. Als je ze zelf plukt let wel altijd op dat ze eetbaar zijn!
 8. Blikje tomatenpuree erin.
 9. 200 ml kippenbouillon erin.
 10. Als laatste mag er 1 glas rode wijn bourgogne bij.
 11. Dan nog een snufje peper en zout.
 12. Roer alles goed door elkaar en zet de slowcooker 6 uur op HIGH. Je kan het ook op LOW zetten maar HIGH heeft de beste resultaten. De alcohol vervliegt beter en zal het recepten niet te fel overheersen. De smaak van de wijn trekt goed in de kip.
 13. Haal nooit het deksel van de pot de eerste 2 uur van het gerecht anders gaat er te veel warmte verloren!
 14. De laatste 40 minuten van de kooktijd doe je de spek erbij. Spek is snel gaar daarmee dat we het pas op het einde toevoegen.
 15. Roer alles nog eens goed door elkaar.
 16. Tijd om te genieten van je overheerlijke coq au vin vol met aroma.
 17. Je zal merken dat de kip letterlijk van het botje valt na het slowcooken.
 18. Serveer met gebakken aardappelen of puree
TIP: We zetten de slowcooker op HIGH zodat de alcohol sneller vervliegt en deze niet te overheersend wordt in het recept.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1032,439,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]coq-au-vin-maken-in-de-slowcooker

De laatste 40 minuten voeg je de spekblokjes erbij.

Extra Tips

 1. Doe het deksel nooit van de pot de eerste 2 uur van de bereiding anders gaat er te veel warmte verloren en kan het zijn dat de kip niet volledig gaar is na de kooktijd.
 2. Gebruik een keukenhanddoek als je de pot wilt verplaatsen na de bereiding, deze wordt heet. Let op ook de buitenkant van een Crockpot worden heet dus niet alleen de binnenpot!
 3. Gebruik nooit metalen voorwerpen in je pot, anders beschadig je de antiaanbaklaag met alle gevolgen vandien.
 4. Als je nog geen Crockpot hebt ga dan nu naar onze koopgids, hier bespreken we letterlijk alles over slowcookers.
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0