Gevulde Paprika Slowcooker
Overzicht
Gevulde paprika’s met rijst in de Crockpot
We hebben verschillende keren gevulde paprika in de oven gemaakt, maar deze keer is het de beurt aan de slowcooker. Met een slowcooker ook wel Crockpot genoemd bak je de gevulde paprika’s zacht en langer als in een oven. Typisch aan gevulde paprika’s in de oven is dat ze echt goed gebakken zijn en soms zelfs een beetje bruin. Dit geeft een lekkere aroma. In de slowcooker gaat het er heel wat zachter aan toe dus het gaat er lichter uit zien van kleur.
Niettemin zal de paprika er schoon gaar uit komen. Om het recept extra lekker te maken kruiden we het gehakt goed in en voegen we een beetje kippenbouillon toe in de pot zodat het niet volledig droog kookt. Uiteraard niet te veel anders gaan je gevulde paprika’s doorweekt zijn en dat is niet de bedoeling.
Op het einde van de kooktijd doen we geraspte kaas bovenop de gevulde paprika zodat het nog beter van smaak is. Recept is perfect om te serveren met rijst. De rijst mag je ook op het einde van de kooktijd in de pot doen. De rijst zal de kippenbouillon absorberen en is dan in 20 minuten volledig gaar gemarineerd. Het eindresultaat is dat je de gevulde paprika’s direct kan serveren samen met de rijst. Gewoonweg overheerlijk!
Dit recept is geschikt voor 4 porties (we gebruiken 3 paprika’s) en gaat perfect in de CR026X (5L) of de CR605 (5,7L). Als je een kleinere Crockpot hebt kijk je gewoon hoeveel paprika’s erin gaan. Als je merkt dat er nog een paprika bij kan mag je gerust 5 of 6 paprika’s maken. Bekijk het onderstaand Engels filmpje gevulde paprika’s in de slowcooker.
Ingrediënten:
- 3 – 4 Rode paprika’s afhankelijk van de inhoud van je Crockpot
- 300-400 gram runder of kippengehakt.
- 300 ml runderbouillon (of kip) 1 blokje
- 2 zakjes witte rijst
- Handje geraspte kaas (garnering)
- 1 ui
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Snufje peper en zout
- 1 tl paprikapoeder
- Half blik tomatenblokjes
- Bosje verse koriander
- 1 tl basilicum
- 1 tl tijm
Voorbereiding: 30 minuten
- Schil en snij de ui en knoflook in kleine stukjes en meng samen in een kom met het gehakt en ei.
- Kruid het gehakt goed in met peper, zout, paprikakruiden.
- Bak het gehakt met olijfolie in een pan 5-6 minuten tot het een beetje bruin is.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten.
- Doe daarna het gehakt in de paprika’s, duw het goed aan.
- Maak 300 ml bouillon (1 blokje), gebruik een waterkoker indien nodig.
- 2 el olijfolie in de slowcooker, dit geeft het een extra smaakje en zorgt er zeker voor dat er niets blijft aankoeken.
Bereiding: 4 uur op HIGH
- Giet de bouillon samen met de tomatenblokjes in de slowcooker
- Verdeel de gevulde paprika’s op de bodem dus niet op elkaar.
- Basilicum en tijm erbij.
- Deksel erop en 4 uur op HIGH.
- De laatste 20 minuten van de kooktijd doe je de witte rijst er los bij dus niet in het zakje. Het zal de bouillon absorberen en volledig gaar zijn nadat de kooktijd verstreken is.
- Serveer warm.
Extra Tips
- Ga nooit met metalen voorwerpen in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
- Als je er geen rijst bij maakt kan je iets minder bouillon erbij maken ongeveer 100 ml.
- Als je op zoek bent naar een degelijke slowcooker bekijk dan zeker onze Crockpot TOP 10 voor de beste suggesties.
- Als je het liever zonder rijst wil gaat het ook maar we raden aan om rijst bij de gevulde paprika’s te eten. De rijst zal extra goed van smaak zijn doordat het de bouillon absorbeert.
Inspiratie: https://ohmyfoodness.nl/gevulde-paprikas-uit-de-slowcooker/
Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.
Geen reacties gevonden