Chili con Carne slowcooker
Chili con Carne maken in de slowcooker
Chili con Carne is ook een heerlijk stoofpotje met vlees en chilipeper. De benaming is letterlijk vertaald en dat betekent chili met vlees in het Spaans. Chili con Carne is overheerlijk in een slowcooker. Op deze pagina bespreken we het recept hoe je moet maken in een slowcooker. Een slowcooker is de ideale manier om stoofpotjes te bereiden. Een stoofpotje zoals chili con Carne moet lang door sudderen en net dat is het idee achter een slowcooker namelijk “traag koken”. Bij dit recept worden meestal ook bonen, tomaten en paprika toegevoegd. Er bestaan nog andere variaties zoals de vegetarische “chili sin carne” dit betekent dan weer chili zonder vlees in het Spaans.
Op onze website kwamen ook al andere stofpotjes aan bod die je in een slowcooker kan bereiden zoals hachee, hutspot, stifado, stoofvlees, ratatouille en stoofperen. Bekijk hieronder een Engels filmpje over het recept Chili con Carne in de Crockpot / Slowcooker.
Hieronder het volledige recept Chili con Carne in de slowcooker.
Ingrediënten
- 1 kilo runderriblap
- 2 grote uien
- 4 paprika’s
- rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- bruine suiker
- appelciderazijn
- paprika poeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 pot bruine bonen
Bereiding: 8 uur op stand LOW
- Snijd het vlees in stukken van 4 cm en doe peper en zout erop.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees op in 2 delen 3 minuten tot het vlees rondom bruin is.
- Schil de ui en knoflook en snijd in fijne stukjes.
- Zet de slowcooker aan op stand LOW 8 uur.
- Alle ingrediënten mogen nu tegelijk in de slowcooker.
- Laat 8 uur door sudderen.
- Geniet van je heerlijke stoofpot Chili con Carne.
Geen reacties gevonden