Skip to main content

Chili con Carne slowcooker

chili-con-carne-in-de-slowcooker

chili-con-carne-in-de-slowcooker

Chili con Carne maken in de slowcooker

Chili con Carne is ook een heerlijk stoofpotje met vlees en chilipeper. De benaming is letterlijk vertaald en dat betekent chili met vlees in het Spaans. Chili con Carne is overheerlijk in een slowcooker. Op deze pagina bespreken we het recept hoe je moet maken in een slowcooker. Een slowcooker is de ideale manier om stoofpotjes te bereiden.

Een stoofpotje zoals chili con Carne moet lang door sudderen en net dat is het idee achter een slowcooker namelijk “traag koken”. Bij dit recept worden meestal ook bonen, tomaten en paprika toegevoegd. Er bestaan nog andere variaties zoals de vegetarische “chili sin carne” dit betekent dan weer chili zonder vlees in het Spaans. Bekijk hieronder een onze video over het recept Chili con Carne in de Crockpot / Slowcooker.



De bonen kunnen in sommige gevallen ook vervangen worden door rijst of sperziebonen. In dit recept Chili con Carne Slowcooker gaan we voor de traditionele variant met kidneybonen.

Op onze website kwamen ook al andere stofpotjes aan bod die je in een slowcooker kan bereiden zoals hachee, hutspot, stifado, stoofvlees, ratatouille en stoofperen.

Hieronder het volledige recept Chili con Carne in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 0,5 gehakt naar keuze
  • 4 grote rode paprika’s
  • 2 uien
  • 4 rode pepers
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik rode of bruine bonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zakjes rijst (laatste 40 minuten)
  • Peper en zout
  • 1 el paprika poeder
  • Optioneel extra sambal



Bereiding: 4 uur op LOW

  1. Verhit de pan en bak het gehakt, haal het uit elkaar met een vork zodat het niet meer aan elkaar plakt. Het best gebruik je een roestvrijstalen pan hiervoor als je in je multicooker gaat met je vork beschadig je de binnenwand.
  2. Schil de ui en snijd in stukjes.
  3. Spoel de paprika en rode pepers goed af met water.
  4. De paprika snijd je in blokjes van 0,5 cm. De rode pepers hak je fijn.
  5. Als eerst doen we de ui in de slowcooker.
  6. De paprika mag er ook bij.
  7. Daarbovenop het gehakt.
  8. Doe de fijngesneden chilipepers er ook bij.
  9. Kruid het in met de paprikapoeder, cayennepeper en chilivlokken.
  10. De rode of bruine bonen erbij.
  11. Dan de tomatenpuree erbij
  12. Blik gepelde tomaten mag er ook bij. Doe een beetje water in het blik en dit mag ook mee in de pot.
  13. Roer alles goed door elkaar en zet de slowcooker 4 uur op HIGH.
  14. Haal het deksel de eerste 2 uur nooit van de pot anders gaat er te veel warmte verloren.
  15. In deze video maken we gebruik van de Tristar VS-3920. Dit is één van de beste budget slowcookers met een inhoud van 4,5 liter.
  16. Voeg de laatste 40 minuten 1 of 2 zakjes rijst erbij. Doe ze los in de slowcooker dus niet in het zakje. De rijst zal het vocht absorberen. Hoe meer rijst hoe minder loperig het recept is.
  17. Voeg op het laatste nog peper en zout toe naar smaak.
  18. Tijd om te genieten van spicy chili con carne in de slowcooker.
  19. Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.
Serveertip: Extra lekker met stokbrood in de oven voorgebakken en kruidenboter. Je kan ook gewoon voor kruidenbrood gaan als je dat liever hebt.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Brod en Taylor FP205 – Multicooker
Crock Pot CR030
Crock Pot Express CR051





Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *