WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Rollade Slowcooker

rollade-slowcooker-honing-en-mosterd

[toc]

Gemarineerde rollade maken in de slowcooker

Op deze pagina vind je het recept Gemarineerde rollade met honing en mosterd in de slowcooker terug. Heerlijk mals vlees met een pittige zoete afwerking dankzij de marinade met honing en mosterd. Dankzij de uien en appels wordt de smaak nog beter. Dit recept mag echt niet ontbreken in jouw arsenaal als je een slowcooker of Crockpot in huis hebt. De rollade moet niet vooraf gebakken worden in een pan! Het recept is perfect voor 3 tot 4 personen. Hieronder onze video rollade in de slowcooker:

Het malse vlees is om te watertanden. Dit recept is ideaal voor in de winter als je mensen op bezoek hebt, verras ze met dit slowcooker rollade recept en ze zullen verwonderd vragen hoe het vlees zo mals hebt gebakken. We hebben gekozen voor meer honing en mosterd zodat de marinade echt goed in het vlees trekt. Als je nog andere manieren wilt om je rollade te bakken neem dan een kijkje op rollade bakken in airfryer of rollade in de oven.

OPGELET: Controleer het vlees het kan er lichtroze uitzien aangezien het buikspek is (varkensvlees) Controleer dit wel goed als het te rood is laat je het nog een uurtje extra garen!

Ingrediënten:

  • 1 varkensrollade
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 6 eetlepels honing
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 el korianderpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el maïzena



Bereiding: 6 uur op stand LOW

  1. Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
  2. Schil de ui, en appels. Snijd ze daarna in grote stukjes.
  3. Doe in een kom 3 tot 5 eetlepels mosterd. Je mag overdrijven de marinade zorgt dat er voldoende vocht in de pot zit tijdens het koken.
  4. 4-5 eetlepels honing erbij.
  5. 1 eetlepel koriander erbij.
  6. Snufje peper en zout.
  7. Roer alles goed door elkaar.
  8. Doe er nog een eetlepel koriander bij.
  9. Roer alles nog eens goed door elkaar.
  10. Smeer de rollade goed in met de mosterd honing marinade.
  11. Als eerst doen we altijd de uien in de slowcooker. Dit doen we zodat er voldoende vocht onderaan de pot zit en het vlees zeker niet te droog wordt onderaan.
  12. Leg de rollade bovenop de uien.
  13. De resterende marinade mag ook in de pot.
  14. Doe als laatst de appels erbij.
  15. Zet de slowcooker 6 uur op LOW.
  16. Haal het deksel nooit van de pot tijdens de eerste 2 uur van de kooktijd anders gaat er te veel warmte verloren.
  17. Na 6 uur moet de rollade voldoende gaar zijn. Als je een heel groot stuk vlees hebt kan het zijn dat je het nog een half uurtje extra moet laten garen.
  18. Controleer het vlees het kan er lichtroze uitzien aangezien het buikspek is (varkensvlees) Controleer dit wel goed als het te rood is laat je het nog een uurtje extra garen!
  19. Het vlees is ongeëvenaard mals, vol smaak en om van te smullen! Rollade in de slowcooker is een top gerecht aanbevolen voor met kerst of nieuwjaar.
  20. Als je een voorgemarineerde rollade maakt in de slowcooker kan dit natuurlijk ook. Na 6 uur op LOW is het voldoende gaar. Naar onze mening is een volledig zelfgemaakte rollade niet alleen beter van smaak maar ook malser dan een bewerkte voorgemarineerde rollade.  Het voordeel aan voorgemarineerde rollades is dat er veel verschillende keuzes zijn met verschillende soorten vlees en marinade en het bespaart je een beetje tijd uit.



Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.

Zo hopelijk kan je nu direct aan de slag met dit super lekker recept! Als je zelf tips, suggesties of ervaringen hebt mag je ze altijd laten weten onderaan bij de reactie. Wij horen graag van u.

rollade slowcooker

De rollade is heerlijk mals en zacht na het slowcooken.

SERVEERTIP: Varkens rollade in de slowcooker is Overheerlijk met in schijfjes gesneden gebakken aardappelen. Je kan een snufje kaneelpoeder op de aardappel doen voor nog meer smaak.
crockpot-express-rollade

Rollade in de Crockpot Express

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,494,481,451,445,442″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]


 

Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

5 Opmerkingen
  1. Vandaag de varkensfilet rollade (960 gram) gemaakt, zoals beschreven. Niet alle marinade had ik nodig. Na 6 uur in de slowcooker heb ik hem er uit gehaald. Gaar en mals en zéker niet droog. De saus gebonden, ingekookt en een handje rozijnen erdoor. Het was allemaal erg lekker.

    • Het lijkt me heerlijk. Alleen…….. er staat “Het vlees is wat rood, maar dat is normaal, het is varkensvlees “.
      Dat maakt me aan het twijfelen. Varkensvlees moet toch gaar zijn.

      • Hoi, bedankt voor de feedback… We het vlees doorgebakken als 6-7 uur op LOW en de binnenkant was een beetje roze dit was naar onze mening lekkerder en had meer smaak. Echter zoals je aangeeft heb je gelijk dat je het eventueel toch wat langer kan koken als het nog echt rood eruit ziet. Misschien komt het door de trage manier van koken zelfs als we de rollade 9 uur LOW zetten is het lichtroze van kleur waarschijnlijk omdat het buikspek is (varkensvlees). We hebben de beschrijving bovenaan aangepast dus als het te rood is zeker nog een uur extra laten garen!

  2. Antwoord
    Patricia van Baaren 26/03/2023 op 13:32

    Wanneer doen jullie de aardappelen en bijvoorbeeld bloemkool erbij in gelijk of 2 uur voor de tijd?

  3. Goedemiddag
    Heb net een slowcooking gekocht wil de rollade doen maar moet morgen om 7u beginnen met werken kan ik alles in de pan doen en op uitstel instellen.?

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0