Skip to main content

Rollade Slowcooker

Rollade Slowcooker

Gemarineerde rollade maken in de slowcooker

Op deze pagina vind je het recept Gemarineerde rollade met honing en mosterd in de slowcooker terug. Heerlijk mals vlees met een pittige zoete afwerking dankzij de marinade met honing en mosterd. Dankzij de uien en appels wordt de smaak nog beter. Dit recept mag echt niet ontbreken in jouw arsenaal als je een slowcooker of Crockpot in huis hebt.


Het malse vlees is om te watertanden. Dit recept is ideaal voor in de winter als je mensen op bezoek hebt, veras ze met dit slowcooker rollade recept en ze zullen verwonderd vragen hoe het vlees zo mals hebt gebakken. Door de lange kooktijd van 6-8 uur kan de rollade droog worden dus het is belangrijk dat je de rollade eerst goed rondom aanbraadt in de pan zodat het vocht niet uit het vlees kan lopen. Als je wilt kan je er een beetje Maggi Jus naturel juspoeder op doen voor de afwerking om nog meer smaak te hebben. We hebben gekozen voor meer honing en mosterd zodat de marinade echt goed in het vlees trekt. Als je nog andere manieren wilt om je rollade te bakken neem dan een kijkje op rollade bakken in airfryer of rollade in de oven.

Ingrediënten:

 • 1 varkens rollade van 1 kilo
 • 2 grote uien
 • 2 Geschilde appels in stukken gesneden
 • 4 eetlepels honing
 • 2 eetlepels mosterd
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • Om de saus te binden 1 el maïzena en 2 el water
 • Beetje peper en zout naar smaakVoorbereiding: 20 min

 1. Schil en snij de appels en uien in stukken.
 2. Meng de honing, mosterd koriander en de zout en peper in een tas of schaaltje voor de marinade.
 3. Braadt de rollade 3 min rondom zodat hij volledig dichtgeschroeid is zodat de sappen in het vlees blijven tijdens het kookproces van 6 uur op stand LOW.
 4. Zodra je de rollade gebraad hebt rondom smeer je hem in met de marinade.

Bereiding: 8 uur op stand LOW

 1. Leg de gemarineerde varkens rollade bovenop de appel – ui mix.
 2. Doe het deksel op de slowcooker / Crockpot en zet 8 uur op stand LOW.
 3. Zodra het kookproces van 8 uur is gedaan haal je de rollade eruit en snijd je deze in dikke plakken.
 4. Zet de slowcooker even op HIGH. Vermeng de maïzena met water in een tas en roer goed. Roer met een houten lepel de maïzena in de slowcooker samen met de uit en appel stukjes/ Beschadig zeker de binnenkant niet van de Crockpot met een vork of mes!
 5. Voor een betere saus resultaat doe de appels en uien in een steelpan en maak de saus hierin door het vuur op een hoge stand te zetten zodat de saus beter gebonden wordt.

Zo hopelijk kan je nu direct aan de slag met dit super lekker recept! Als je zelf tips, suggesties of ervaringen hebt mag je ze altijd laten weten onderaan bij de reactie. Wij horen graag van u.SERVEERTIP: Varkens rollade in de slowcooker is Overheerlijk met in schijfjes gesneden gebakken aardappelen. Je kan een snufje kaneelpoeder op de aardappel doen voor nog meer smaak.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *