Rollade Slowcooker
Equipment
- 1 Slowcooker
Ingrediënten
- 1 st varkensrollade
- 2 st uien
- 2 st appels
- 6 eetlepels honing
- 3 eetlepels mosterd
- 1 el korianderpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 el maïzena
Instructies
- Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
- Schil de ui, en appels. Snijd ze daarna in grote stukjes.
- Doe in een kom 3 tot 5 eetlepels mosterd. Je mag overdrijven de marinade zorgt dat er voldoende vocht in de pot zit tijdens het koken.
- 6 eetlepels honing erbij.
- 1 eetlepel koriander erbij.
- Snufje peper en zout.
- Roer alles goed door elkaar.
- Doe er nog een eetlepel koriander bij.
- Roer alles nog eens goed door elkaar.
- Smeer de rollade goed in met de mosterd honing marinade.
- Als eerst doen we altijd de uien in de slowcooker. Dit doen we zodat er voldoende vocht onderaan de pot zit en het vlees zeker niet te droog wordt onderaan.
- Leg de rollade bovenop de uien.
- De resterende marinade mag ook in de pot.
- Doe als laatst de appels erbij.
- Zet de slowcooker 6 uur op LOW.
- Haal het deksel nooit van de pot tijdens de eerste 2 uur van de kooktijd anders gaat er te veel warmte verloren.
- Na 6 uur moet de rollade voldoende gaar zijn. Als je een heel groot stuk vlees hebt kan het zijn dat je het nog een half uurtje extra moet laten garen.
- Controleer het vlees het kan er lichtroze uitzien aangezien het buikspek is (varkensvlees) Controleer dit wel goed als het te rood is laat je het nog een uurtje extra garen!
- Het vlees is ongeëvenaard mals, vol smaak en om van te smullen! Rollade in de slowcooker is een top gerecht aanbevolen voor met kerst of nieuwjaar.
- Als je een voorgemarineerde rollade maakt in de slowcooker kan dit natuurlijk ook. Na 6 uur op LOW is het voldoende gaar. Naar onze mening is een volledig zelfgemaakte rollade niet alleen beter van smaak maar ook malser dan een bewerkte voorgemarineerde rollade. Het voordeel aan voorgemarineerde rollades is dat er veel verschillende keuzes zijn met verschillende soorten vlees en marinade en het bespaart je een beetje tijd uit.
- Je kan het een week bewaren in de koelkast. Opwarmen in de magnetron of pan is geen probleem.
SERVEERTIP: Varkens rollade in de slowcooker is overheerlijk met in schijfjes gesneden gebakken aardappelen. Je kan een snufje kaneelpoeder op de aardappel doen voor nog meer smaak.
OPGELET: Controleer het vlees, het kan er lichtroze uitzien aangezien het buikspek is (varkensvlees). Als het te rood is, laat je het nog een uurtje extra garen!
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.
Vandaag de varkensfilet rollade (960 gram) gemaakt, zoals beschreven. Niet alle marinade had ik nodig. Na 6 uur in de slowcooker heb ik hem er uit gehaald. Gaar en mals en zéker niet droog. De saus gebonden, ingekookt en een handje rozijnen erdoor. Het was allemaal erg lekker.
Het lijkt me heerlijk. Alleen…….. er staat “Het vlees is wat rood, maar dat is normaal, het is varkensvlees “.
Dat maakt me aan het twijfelen. Varkensvlees moet toch gaar zijn.
Hoi, bedankt voor de feedback… We het vlees doorgebakken als 6-7 uur op LOW en de binnenkant was een beetje roze dit was naar onze mening lekkerder en had meer smaak. Echter zoals je aangeeft heb je gelijk dat je het eventueel toch wat langer kan koken als het nog echt rood eruit ziet. Misschien komt het door de trage manier van koken zelfs als we de rollade 9 uur LOW zetten is het lichtroze van kleur waarschijnlijk omdat het buikspek is (varkensvlees). We hebben de beschrijving bovenaan aangepast dus als het te rood is zeker nog een uur extra laten garen!
Wanneer doen jullie de aardappelen en bijvoorbeeld bloemkool erbij in gelijk of 2 uur voor de tijd?
Goedemiddag
Heb net een slowcooking gekocht wil de rollade doen maar moet morgen om 7u beginnen met werken kan ik alles in de pan doen en op uitstel instellen.?