Skip to main content

Pulled pork slowcooker

pulled pork in de slowcooker

Pulled pork in slowcooker maken

Pulled pork is ook weer zo’n typisch recept dat je het best lang laat door sudderen. Het vlees wordt volledig zacht van structuur en na de bereiding valt het vlees uit elkaar. Pulled pork in de slowcooker is één van de manieren om dit recept perfect te bereiden. Nog een mogelijkheid is pulled pork sousvide, hierbij vacumeer je het vlees waarna je de vacuumzak in een waterbad onderdompelt.

Wij geven de voorkeur aan pulled pork in de slowcooker, dit is veel makkelijker om te bereiden en duurt ook niet zo lang vergeleken met sous vide 24 uur.

Hieronder het volledige recept pulled pork in de slowcooker.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot
  • 2 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 flesje barbecue saus
  • 30 gr donkerbruine bastaardsuiker
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 250 ml water met groenten of kip bouillon
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 el kaneel
  • 2,5 theelepels zout

Voorbereiding: 20 minuten

  1. Schil de ui en knoflook in dunne stukjes.
  2. Maak het 250 ml bouillon water klaar.
  3. Pak een kommetje en meng de olijfolie, bruine suiker, cayennepeper, paprikapoeder, peper, kaneel, tijm en zout door elkaar met een vork.
  4. Zorg dat je vlees droog is gebruik een vel keukenpapier en dip het vocht ervan af.
  5. Smeer het vlees volledig in met de kruidenmix die je net gemaakt hebt, gebruik een bakborstel of marinadeborstel.

Bereiding: 8 uur op stand LOW

  1. Zet de slowcooker aan op stand LOW 8 uur.
  2. Leg de uien op de bodem van de slowcooker.
  3. Giet het bouillonwater in de slowcooker.
  4. Voeg de knoflook toe.
  5. Leg het vlees in het bouillonwater zorg dat het tot de helft is ondergedompeld.
  6. Deksel op de slowcooker en nu wacht je 8 uur tot het traagkoken klaar is.
  7. Kijk na af het vlees zacht genoeg neem een vork hiervoor en trek het uit elkaar. Indien niet voldoende laat nog 1 uur staan op LOW.
  8. Als alles gedaan is trek je het volledig vlees makkelijk uit elkaar met 2 vorken.
  9. Alles terug in de slowcooker en doe de barbecuesaus er bij en roer alles goed.
  10. Laat door pruttelen op HIGH 10 minuten.
  11. Zout naar smaak bijvoegen
  12. Zo je pulled pork is klaar, tijd om te genieten!
  13. Serveer met frietjes, kaas of een hamburger.
TIP: Pulled pork letterlijk vertaald uit elkaar getrokken varkensvlees, en ja dat doe je met de vork als het vlees gaar is valt het makkelijk uit elkaar.

Laat weten als het recept gelukt is onderaan in de reactie, we horen graag van je.

Crock Pot CR061
Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *