[toc]
Pulled pork in slowcooker maken (varkensprocureur)
Pulled pork is ook weer zo’n typisch recept dat je het best lang laat door sudderen. Het vlees wordt volledig zacht van structuur en na de bereiding valt het vlees uit elkaar. Pulled pork in de slowcooker is één van de manieren om dit recept perfect te bereiden. Nog een mogelijkheid is pulled pork sousvide, hierbij vacumeer je het vlees waarna je de vacuumzak in een waterbad onderdompelt.
Wij geven de voorkeur aan pulled pork in de slowcooker, dit is veel makkelijker om te bereiden en duurt ook niet zo lang vergeleken met sous vide 24 uur.
Hieronder het volledige recept pulled pork in de slowcooker.
Ingrediënten:
- 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot
- 2 grote uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 flesje barbecue saus
- 30 gr donkerbruine bastaardsuiker
- 3 el ketjap of sojasaus
- 400 ml water met kippen of vlees bouillon
- 1 el paprikapoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el tijm
- 2 el olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 el kaneel
- 2,5 theelepels zout
Voorbereiding: 20 minuten
- Schil de ui en knoflook in dunne stukjes.
- Zorg dat je vlees droog is en laat het eerst op kamertemperatuur komen gebruik een vel keukenpapier en dip het vocht ervan af.
Bereiding: 8-10 uur op stand LOW
- Zet de slowcooker aan op stand LOW 8 uur.
- Doe een flesje BBQ saus in de slowcooker.
- 3 el ketjap erbij, als je het straffer wil giet je een half flesje erbij.
- 2 el olijfolie erbij
- 2 el bruine bastardsuiker mag er ook in.
- Breng 400 ml water aan de kook met een waterkoker. Maak de runderbouillon in een maatbeker.
- Nu mogen alle kruiden mee in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
- Snijd de schouderkarbonade in grote stukken zodat het sneller gaar wordt. Leg het daarna in de saus.
- De schouderkarbonade moet voor minstens de helft ondergedompeld zijn. Als laatste mogen de
- uien en knoflook boven op het vlees.
- Zo je pulled pork is klaar, tijd om te genieten!
- Serveer met frietjes, kaas of een hamburger.
Laat weten als het recept gelukt is onderaan in de reactie, we horen graag van je.
[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1041,439,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.
Hallo, ik wil dit morgen maken. Maar waar voeg ik de azijn toe? Dit staat wel bij de ingrediënten maar komt verder niet terug in voorbereiding/bereiding?
Alvast bedankt!
Beste Nicole,
Wij hebben de pulled pork gewoon zonder de witte wijnazijn gemaakt. Bij de foto met de ingrediënten kan je duidelijk alle ingrediënten zien die wij gebruikt hebben voor het recept.
Heinz BBQ Classic
Schouderkarbonade
2 grote uien
2 el Bruine bastardsuiker
Beetje olijfolie
1 blokje Kippenbouillon
3 lepels sojasaus of ketjab
1tl Kaneel
1 el tijm
Zout
5 teentjes knoflook
Bedankt voor de feedback ik ga de wijnazijn uit de ingrediënten doen.
Mvg,
Team Slowcookertest
De beschrijving is compleet anders dan het filmpje…🙈
Hoi, bedankt voor je feedback we hebben het aangepast 🙂 !
Hi! Op welk moment moet de soja saus of ketjap worden toegevoegd? Ik zie dat in de uitleg niet staan.
Beste, alles mag er in het begin bij gedaan worden zoals in de video, dus voor je het vlees erin legt. Daarna de bouillon erbij en het vlees erin leggen.