Pindakip Slowcooker
Equipment
- 1 Slowcooker
Ingrediënten
- 1 kg Kippendijen
- 6 el Pindakaas
- 2 st Uien
- 1 st Limoen
- 4 teentjes Knoflook
- 2 tl Sambal
- 50 ml Ketjap
- 2 el Sojasaus
- 100 ml Kokosmelk
- 1 blokje Kippenbouillon
- 2 blokjes Gember 1 cm
- 4 el Zoete chilisaus
- 4 el Thaise rode currypasta
- Zwarte peper
Instructies
- Laat eerst de kippendijen op kamertemperatuur komen. We gebruiken nooit kippendijen die nog koud zijn anders duurt het nog langer eer het gerecht klaar is.
- Dep de kippendijen af met keukenpapier en kruid ze goed in met zwarte peper.
- Maak kippenbouillon met 200 ml water. Gebruik een waterkoker om het water snel op te warmen. (zie onze video bovenaan)
- Voeg daarna de sambal bij de bouillon.
- Doe 6 eetlepels pindakaas bij de bouillon.
- Doe eerst de ui samen met de knoflookteentjes in de slowcooker.
- Je kan de kippendijen vooraf braden in een pan maar wij doen het rechtstreeks erin de resultaten zijn uitstekend. Als je ze in de pan bakt kan je de bouillon maken in de pan.
- Bovenop de uien leg je de kippendijen. Dit doen we zodat de kip niet te fel blijft kleven aan de pot.
- Pers de limoen uit boven de kippendijen.
- Giet de pindabouillon in de slowcooker samen met de chilisaus, ketjap en Thaise rode currypasta en gember.
- Kruid het goed in met Kurkuma.
- Zet de Slowcooker 4 uur op HIGH.
- De eerste 2 uur haal je het deksel nooit van de pot anders gaat er te veel warmte verloren.
- Na 2 uur koken voeg je de kokosmelk erbij. Giet het gewoon in de pot en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Voeg de laatste 40 minuten 1 of 2 zakjes rijst erbij. Doe ze los in de slowcooker dus niet in het zakje. De rijst zal het vocht absorberen. Hoe meer rijst hoe minder loperig het recept is.
- Tijd om te genieten van lekker smeuïge pindakip uit de slowcooker.
TIP: Als je graag wilt experimenteren en groenten zoals paprika of sperziebonen wilt toevoegen ga gerust je gang. Alles is mogelijk in deze stoofpot. Als je de echte smaak van dit recept wilt ervaren gebruik dan enkel de ingrediënten die aanbod komen in dit pinda recept.
De kruidenmix, kokosmelk en pindakaas zorgen voor een zoete maar pikante aroma die je gewoonweg moet geproefd hebben. Je zal binnenkort begrijpen waarom wij dit recept in de hemel prijzen. We serveren deze pindakip altijd met rijst die we op het einde van de kooktijd bij in de Crockpot voegen (los uit de zakjes).
Extra Tips
- Als je kiprecepten maakt in de slowcooker gebruik je kippendijen of kippenbouten. We vermijden kippenborst omdat deze snel gaar is en dus te droog wordt in een slowcooker.
- Je kan de sambal en ketjap weglaten als je het liever minder pikant hebt.
- Als je dat wilt, kan je 2 el bruine bastaardsuiker toevoegen om het gerecht nog zoeter te maken.
- De buitenkant van de slowcooker maar ook de binnenpot zelf wordt heet, dus gebruik altijd een keukenhanddoek of ovenwanten als je deze wilt verplaatsen.
- Gebruik nooit metalen voorwerpen (mes, vork spatels) in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.