Pulled pork slowcooker
Pulled pork is ook weer zo’n typisch recept dat je het best lang laat door sudderen. Het vlees wordt volledig zacht van structuur en na de bereiding valt het vlees uit elkaar. Pulled pork in de slowcooker is één van de manieren om dit recept perfect te bereiden. Nog een mogelijkheid is pulled pork sousvide, hierbij vacumeer je het vlees waarna je de vacuumzak in een waterbad onderdompelt. Wij geven de voorkeur aan pulled pork in de slowcooker, dit is veel makkelijker om te bereiden en duurt ook niet zo lang vergeleken met sous vide 24 uur.
Equipment
- 1 Slowcooker
Ingrediënten
- 1,5 kg schouderkarbonade zonder bot
- 2 st grote uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 flesje barbecue saus
- 30 gr donkerbruine bastaardsuiker
- 3 el ketjap of sojasaus
- 400 ml water met kippen of vlees bouillon
- 1 el paprikapoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el tijm
- 2 el olijfolie
- 1 eetlepel cayennepeper
- 1 el kaneel
- 2,5 eetlepel zout
Instructies
- Schil de ui en knoflook in dunne stukjes.
- Zorg dat je vlees droog is en laat het eerst op kamertemperatuur komen gebruik een vel keukenpapier en dip het vocht ervan af.
- Zet de slowcooker aan op stand LOW 8 uur.
- Doe een flesje BBQ saus in de slowcooker.
- 3 el ketjap erbij, als je het straffer wil giet je een half flesje erbij.
- 2 el olijfolie erbij.
- 2 el bruine bastardsuiker mag er ook in.
- Breng 400 ml water aan de kook met een waterkoker. Maak de runderbouillon in een maatbeker.
- Nu mogen alle kruiden mee in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
- Snijd de schouderkarbonade in grote stukken zodat het sneller gaar wordt. Leg het daarna in de saus.
- De schouderkarbonade moet voor minstens de helft ondergedompeld zijn. Als laatste mogen de uien en knoflook boven op het vlees.
- Zo je pulled pork is klaar, tijd om te genieten!
- Serveer met frietjes, kaas of een hamburger.
TIP: Pulled pork letterlijk vertaald uit elkaar getrokken varkensvlees, en ja dat doe je met de vork als het vlees gaar is valt het makkelijk uit elkaar.
Crock-Pot CR605 XXL Grote inhoud
Als je een XXL slowcooker zoekt met voldoende capaciteit dan is de Crock-Pot CR605 onze eerste keuze. Duurzaam, mooi design en pot geschikt voor in de oven. Uitstekende gebruikersbeoordeling. Na het maken van talloze recepten in dit krachtpatser kunnen we niets anders dan het apparaat aanbevelen.
We hebben de Crock-Pot CR605 getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Als je een grote Crock-Pot zoekt is de CR605 onze aanbeveling!
Crock-Pot CR026 Duurzame binnenpan
De Crock-Pot CR026 is de ideale slowcooker voor mensen die graag soep maken. Dankzij de krasbestendige binnenpan kan je een staafmixer in de pot gebruiken. Wat direct opvalt is het mooie design en de kwaliteit. Extra handig is dat je kan bakken op een elektrisch voor.
Met de nieuwe binnenpan lost de Crock-Pot veel ergernissen op van voorgaande modellen. Krasbestendig, braadpan, en mooi design.
Crock-Pot CR060 Mooi Design
Als je met 1 of 2 personen bent is de CR060 onze suggestie. Wat direct opvalt is dan dit de mooiste slowcooker is momenteel op de markt. Met zijn elegant créme design is het een blikvanger in elke keuken. Verder is het apparaat duurzaam en zijn de resultaten goed.
De mooiste Crock-Pot die je kan kopen is de CR060. Elegant design, uitstekende resultaten perfect voor 1 of 2 personen.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.
Hallo, ik wil dit morgen maken. Maar waar voeg ik de azijn toe? Dit staat wel bij de ingrediënten maar komt verder niet terug in voorbereiding/bereiding?
Alvast bedankt!
Beste Nicole,
Wij hebben de pulled pork gewoon zonder de witte wijnazijn gemaakt. Bij de foto met de ingrediënten kan je duidelijk alle ingrediënten zien die wij gebruikt hebben voor het recept.
Heinz BBQ Classic
Schouderkarbonade
2 grote uien
2 el Bruine bastardsuiker
Beetje olijfolie
1 blokje Kippenbouillon
3 lepels sojasaus of ketjab
1tl Kaneel
1 el tijm
Zout
5 teentjes knoflook
Bedankt voor de feedback ik ga de wijnazijn uit de ingrediënten doen.
Mvg,
Team Slowcookertest
De beschrijving is compleet anders dan het filmpje…🙈
Hoi, bedankt voor je feedback we hebben het aangepast 🙂 !
Hi! Op welk moment moet de soja saus of ketjap worden toegevoegd? Ik zie dat in de uitleg niet staan.
Beste, alles mag er in het begin bij gedaan worden zoals in de video, dus voor je het vlees erin legt. Daarna de bouillon erbij en het vlees erin leggen.